SG.hu

Külföldön is piacot szerzett az Adverticum

Magyarország piacvezető online hirdetési hálózata és adserver szolgáltatója, az Adverticum Zrt., szerződést kötött egy nyugat-európai hirdetési hálózatot építő céggel, amely német, svájci, spanyol, svéd és angol tartalomszolgáltatókból áll össze - közölte a cég.

Az Adverticum Zrt.-t 2001-ben alapították 24,5 millió forint alaptőkével, hálózatát Magyarországon már közel félezer site használja, éves árbevétele 2006-ban elérte a 220-240 millió forintot, ezzel társaság szolgáltatása a magyar piac 80-90 százalékát fedi le. Néhány Magyarországon is érdekelt nemzetközi cég révén vannak partnerei Romániában és Horvátországban is. A szerződés értelmében az Adverticum adserver szolgáltatását a németországi cég saját nevén szolgáltatja hazai és külföldi partnereinek, ez az oka, hogy a szerződő partner kilétét a felek üzleti titokként kezelik.

Vértes János, a társaság elnöke szerint bár a szerződéskötés utáni első évben a várható bevételnövekedés a piaci volumenhez képest 10-20 százalékkal nő, a német partner nyugat-európai hirdetési hálózata révén a következő 3 évben a cég megtöbbszörözheti árbevételét. Az cég által kiszolgált online hirdetések száma 2005 és 2006 júliusa között egy év alatt megduplázódott, 2006 második felében fél év alatt megháromszorozódott, és 2007 januárjában a havi mennyiség elérte a 10 milliárdot. A cég a németországi üzletkötésen túl további partnerekkel is tárgyal és leányvállalatok alapítását is tervezi több európai országban.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • uniu #3
  Jobban hasznalhato a noscritpnel (mert az megjeleniti a reklamokat csak a popup szeru, javas dolgokat tunteti el max) az: Ad Block Plus.
 • god25 #2
  THX Firefox - NoScript(ill. Giorgio Maone)
  Bekap6tja az összes reklám....
 • user67 #1
  Én meg nem győzőm letiltani az agresszív reklámjaikat.:( Vértes János a k**** a***d!