MTI

A Viacom videók eltávolítását követeli a YouTube-tól

Több mint 100 ezer rövid videofelvétel világhálóról való eltávolítását követeli az amerikai Viacom médiacég a népszerű YouTube internetes oldaltól arra hivatkozva, hogy a kérdéses kisfilmek a vállalathoz tartozó tévéadók műsorán mentek, s úgy rögzítették őket.

A Viacom döntésének előzménye, hogy a médiavállalkozás és a letölthető videókat kínáló internetes oldal több hónapon át eredménytelenül egyezkedett arról, mekkora összeg fejében használhatná a Google internetes kereső és tartalomszolgáltató által felvásárolt YouTube a médiaóriáshoz tartozó tévék műsorából származó tartalmat.

A Viacom - amely a többek között a könnyűzenei műsort sugárzó Music Television tévéállomást, továbbá a hasonló profilú VH1 adót és a Nickelodeon gyermekműsor-csatornát magában foglaló MTV Networks vállalat tulajdonosa - úgy becsülte, a klipeket összesen 1,2 milliárdszor töltötték le az internetezők. A cég szóvivője azt mondta a The Wall Street Journal című amerikai lap pénteki számában, hogy megelégelték a videók szerzői jogokat sértő, engedély nélküli felhasználását.

A YouTube oldalán az internetezők helyeznek el videofelvételeket a világ minden tájáról. A felvételek között nemcsak saját készítésűek vannak, hanem számos olyan is, amelyet tévéből vettek fel. Miként több tévétársaság, a Viacom is fontolgatja egyébként letölthető videofelvételeket kínáló saját internetes oldal beindítását.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • HJPOWER #1
    A pénzéhes Qrva..... Váhhhhh.