MTI

Mikrochipet kapnak az árva kutyusok

A Lelenc Kutyamentő Egyesület 2007-ben az Illatos úti kutyamenhelyre bekerülő és onnan örökbefogadott állatnak mikrochipet ad, és a Magyar Állatorvosi Kamara vállalta, hogy ingyenesen regisztrálja a chipeket a www.petvetdata.hu címen - áll az egyesület hírlevelében.

A Kutyamentő Egyesület 2006 decemberében indított adománygyűjtő akciójának célja az volt, hogy összegyűjtsék kétezer mikrochip árát. A Bayer Hungária Kft. vállalta, hogy ezeket kedvezményes áron juttatja el az állatvédőkhöz. Az akció során nem gyűlt össze elegendő pénz, ezért máshogy pótolták a hiányzó összeget: csatlakozott a kezdeményezéshez a Fővárosi Közterült Felügyelet is, a chipek felét ők finanszírozták. Januárban megérkezett az első szállítmány a mikrochipekből, és megkezdődhetett azok felhelyezése.

A már hazavitt állatok ily módon való megjelölése jogi, etikai és elszámolási problémák miatt az akció keretében sajnos nem oldható meg, az ő érdekükben csak annyit tehetnek, hogy felhívják a gazdik figyelmét a másutt is beszerezhető mikrochip hasznosságára - áll a hírlevélben. Az egyesület bízik abban, hogy az állatbarátok adójuk egy százalékát az idén is nekik utalják át, így a tavalyinál több kutyát tudnak befogadni, gyógyíttatni, megbízható embereknek örökbe adni. 2006-ban 102 kutyát vettek pártfogásukba.

A menhelyre bekerült kutyákról a a www.illatosut.hu weboldalon lehet tájékozódni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!