Kruza Richárd

2007-ben új Samsung fényképezőcsalád

2007 első felében a Samsung hét új gépével fogunk találkozni az üzletekben a három féle, "i", "S" és "L" sorozatban.

i70

A cég sajtóközleménye szerint különleges és igényes megjelenésével az i70 egy manapság kialakuló piaci igényt célzott meg. A gép különféle díszítőelemeivel, szétcsúszó házával, díszkövekkel körberakott lencséjével, szétcsúsztatáskor megjelenő speciális gombjaival és különleges esztétikájával mindenképpen magára vonja majd a figyelmet.

A 7,2 megapixeles szenzor 3-szoros nagyítású optikai lencsén keresztül nézi a világot, a továbbfejlesztett kézremegés kompenzálás pedig igyekszik éles képeket produkálni, mindezt 1600-as maximális ISO-val. A rendhagyó multimédiás képességek közé tartozik az MP3 és PMP lejátszás, illetve a szöveges fájl olvasó - tehát fényképezőgépünkkel zenehallgatás közben akár olvasgathatunk is. Az I (intelligens) Movie funkció támogatja a tévé minőségű MPEG-4-et (720 x 840, 15 képkocka/másodperc sebességgel), valamint animált JPEG létrehozására is képes. Új az arcfelismerő autofókusz és fénymérési funkció is.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

Az S sorozat - S850/S1050, S630/S730

A funkciói miatt Európában és az Egyesült Államokban nagyon népszerű sorozat négy új taggal bővül. A klasszikus külalak 8, illetve 10 megapixeles szenzort és 5-szörös zoom-ot rejt magában. Új és hasznos, hogy nagyméretű kijelzője automatikusan állítja fényerejét a külső fényerő függvényében, így soha nem kell majd a kijelzőn állítanunk. Az S850/S1050 A, S és M manuális funkciókkal is rendelkezik, ami nagyon fontos. A cég közleménye szerint a milliós eladási statisztikákkal rendelkező S sorozat új tagjai jó képminőségükről lesznek ismertek a fotósok körében.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz
L sorozat - L73

Az L73 valójában a korábbi, teljesen alapfunkciókkal felszerelt gépekre alapszik, új külső megjelenéssel. A csupán 20,3mm vastag (vékony) gépben 7 megapixeles szenzor párosul a 3-szoros optikai zoom-al és a kézremegés kompenzálással. Az arcfelismeréses autofókusz és fenymérés itt is megtalálható, és természetesen manapság már az MPEG4 SVGA minőségű videófelvételi lehetőség sem maradhat ki egy ilyen jellegű gépből.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Cat #6
    Ittvan
  • Flashy #5
    egy valami érdekel a cikkből, az sincs benne (kép az érdekes szétcsúsztatható gépről)...
  • OliApa #4
    "Az I (intelligens) Movie funkció támogatja a tévé minőségű MPEG-4-et (720 x 840, 15 képkocka/másodperc sebességgel)"

    Talán 720x480...
  • fade2black #3
    Akkor ne tedd az egyik legrosszabb kompakt.
    Fuji F30/Canon A630/640t nézd meg első körben kategóriákkal jobbak mint a divatsamsungok.

    Moderátoroknak: Ha mégegyszer aztlátom, hogy minden fajta indok nélkül HSZ.eimet törölgetitek, énis hasonlóan kedves leszek hozzátok. Remélem érthető és világos voltam.
  • fade2black #2
    V800 nem?

    A Samsung egyébként se a hudejó fényképezőgépeiről ismert de az V800 ugy am blokk az egyik legrosszabb kompakt.
  • heyman8909 #1
    Most akarok venni egy Samsung Digimax S800-asat, mert elég jókat mondanak róla.