MTI

A Google-t használják az iraki lázadók a britek ellen

A Google internetes kereső népszerű térképszolgáltatását, a Google Earth-t használják iraki felkelők a brit támaszpontok elleni támadások célpontjainak kijelöléséhez - írta a szombati The Daily Telegraph.

A legnagyobb brit konzervatív napilap szerint a gyanúsítottak Bászra környéki otthonaiban végrehajtott rajtaütések során olyan kinyomtatott dokumentumokat találtak, amelyek a műholdas felvételeket használó internetes szolgáltatás képeit tartalmazták. Némelyik felvételen még a brit támaszpontokon belüli legsebezhetőbb pontok, például a katonák lakósátrai is be voltak jelölve.

Az egyik megtalált Google Earth-nyomtatványon szerepelt a helyi Satt el-Arab Hotel elhelyezkedése, a pontos hosszúsági és szélességi körök metszéspontjainak megadásával; a szállodában jelenleg ezer brit katona lakik. A dél-iraki brit támaszpontok elleni aknatámadások mindennaposak, de brit tisztek beszámolói szerint e támadások pontosabbá váltak az elmúlt hónapokban. Nemrég egy brit katona meghalt, többen megsérültek iraki lázadók aknatüzében.

A Google szóvivője a The Daily Telegraph megkeresésére azt mondta, hogy a cég által nyújtott információkat "jó és rossz célokra egyaránt fel lehet használni", és ezek az információk sok egyéb formában is nyilvánosan hozzáférhetők.

A szóvivő szerint a Google "mindig kész meghallgatni kormányzati kéréseket", és kapcsolatba lépett az Irakban tevékenykedő katonai hatóságokkal, de a velük folytatott tárgyalások részleteit az illetékes nem árulta el.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • peba #3
    Papadizi on youtube

    Ajánlom :D Szakadni lehet a többin is!!
  • Alfa Of NS #2
    És még röhögött mindenki, ha valaki a Google Earth megjelenésére úgy reagált, hogy: "Csak nehogy a terroristák kezére jusson!"

  • nedudu #1
    Csúnya Google, segíti a terroristákat ;-)