Berta Sándor

Ismét elérhető Brazíliában a YouTube

Az oldalt korábban átmenetileg betiltó brazil szövetségi bíró a folyamatosan érkező tiltakozó levelek miatt úgy döntött, ismét engedélyezi a videómegosztó portál működését.

A YouTube rövid szünet után visszatért a Copacabanára, észlelték sokan megkönnyebbülve. Enio Santarelli Zuliani, Sao Paulo brazil szövetségi állam legfelsőbb bíróságának bírája ugyanis úgy döntött, hogy visszavonja múlt heti ítéletét. Mint ismeretes, a YouTube-nak azután gyűlt meg a baja a brazil hatóságokkal, hogy nyilvánosságra hozták rajta a brazil futballcsillag, Ronaldo egykori kedveséről készült felvételeket. A videón Daniela Cicarelli szupermodell és aktuális barátja, Renato Malzoni bankár láthatók - intim pillanatban - az andalúziai Cadiz városának egyik strandján.

Amennyiben a YouTube nem lett volna hajlandó a felvétel eltávolítására, akkor a bíróság naponta akár 90 600 eurós pénzbírságot is kiszabhatott volna az oldalra. Erre azonban már nem kerül sor. Zuliani döntésével lehetővé tette a brazil internetszolgáltatóknak, hogy feloldják a portál blokkolását.

Érdekesség, hogy ugyan az ítélet már a múlt héten pénteken megszületett, az internetszolgáltatók csak késéssel tettek eleget a benne foglaltaknak. A Brasil Telecom hétfőtől, a konkurens Telefónica pedig csak keddtől blokkolta az oldalhoz való hozzáféréseket. Ezt egyébként a bíró szóvá is tette, illetve értetlenségének adott hangot, hogy a cégek miért nem voltak képesek csak az adott videókhoz való hozzáféréseket blokkolni és emiatt be kellett tiltania az egész oldalt.

Zuliani döntésében jelentős szerepet játszott, hogy az ítélet kihirdetése után Cicarelli munkáltatójához, az MTV televízió helyi szerkesztőségébe összesen 20 000 tiltakozó e-mail érkezett.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • McCartman #6
    illetve még közben..
  • McCartman #5
    amit a futballvébé utan felgyujtottak es ledontottek.-állítólag-
  • Vorpal #4
    Gondolom a csalódástól voltak igy felb*va a brazilok.
    Ennél már csak én kefélek lámábban,
    meg lámább helyen - kéne már valami rendeset
    kitalálniuk a braziloknak ha meg akarják
    állni a helyet nemzetközileg .D

    lásd pl. a magyar TV sek fele már pornózott,
    vagy pornózni fog - vagy legalább valamit már bekapott
    a földszinti büfében.

    Nemértem a felhajtást.
  • craesh #3
    jaja. :) jo kis video volt.
    mivel nem hinném hogy ott a tengerparton hirtelen találtak egy ovszert, reméljük a csaj szed fogamzásgátlot :)
  • Feriboy #2
    aki a tengerben dug a barátjával az mit pofázik hogy kikerül a youtubra???
  • sonic333 #1
    "a YouTube-nak azután gyűlt meg a baja a brazil hatóságokkal, hogy nyilvánosságra hozták rajta a brazil futballcsillag, Ronaldo egykori kedveséről készült felvételeket"
    :D nem gyengén lehet népszerű a srác otthon :D igaz 3 VB címmel meg is érdemli hogy így tiszteljék
    bár Ronaldinhonak meg szobrot is emeltek