Specker Balázs

Feltörték a Mikulás weboldalát

Mintha a télapónak nem lenne elé dolga a napokban, úgy tűnik, most még a hacker-krampuszokkal is fel kell vennie a harcot.

A StopBadadware.org fogyasztói érdekképviseleti szervezet arról számolt be, hogy a múlt héten egy nevadai férfi - aki törvényesen is felvette a Santa Claus nevet - azzal kereste fel őket, hogy a Google web-szűrői ártalmasnak bélyegzik oldalát, a Santaslink.netet - írja a ComputerWorld. Claus egy gyermekjogi aktivista, aki az USA-t körbejárva próbál a törvényalkotóknál lobbizni a fiatalkórúak érdekében.

Azóta kiderült, hogy a Santaslink.netet feltörték. Roger Thompson, az Exploit Prevention Labs biztonséági cég technikai vezetőjének elmondása szerint pénteken a weboldal még mindig ártalmas szoftvereket töltött le az oda­lá­to­ga­tók szá­mító­gé­pé­re. Állítólag az oldal az Internet Explorer egy - augusztusban már patchelt - hibáját használja ki, így a korábbi verziót használók gépe potenciális veszélynek van kitéve. "Az oldalt feltörték. Ha nem használja a patchet, akkor egy biztonsági résen keresztül több adware-t és spyware-t is feltelepül a gépére" - áll Thompson üzenetében.

"Konzultált a helyi szakemberekkel - akik szerintünk csak a manói lehettek - ám nem találtak semmi kivetnivalót az oldalával kapcsolatban" - írja Jason Callina, a StopBadware.org fejlesztője blogbejegyzésében. "A honlap mélyén fellelhető volt egy programkód, amely ártó szándékú linket tartalmazott" - tette hozzá a szakember.

A StopBadware.orgot idén a Google, a Lenovo és Sun hozta létre, hogy egy közösségi figyelő szervezetet segítségével védjék meg a felhasználókat a vírusok és kémszoftverek veszélyeitől. "A történet tanúsága, hogy azok a krampuszok, akik támadó szoftvereik elterjesztésén fáradoznak, még a Télapó weboldalát sem kímélik" - vélekedik Callina.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • dronkZero #34
    Na, hogy legyen egy kis on is...
    Szerintetek teljesen épelméjű az az ember, aki így néz ki, és hivatalosan is felveszi a Santa Claus nevet?
    (Kapcsolódó kérdés: névváltoztatás, mint olyan, normális? Itt nem a vicces kedvű szülőkkel rendelkező Füty Imrékre és Végh Bélákra gondolok...)
  • rigidus #33
    <i>"Én szeretek teljhatalmú úr lenni a saját gépemen,"</i>
    En is, bar ettol meg userkent hasznalom, es ha nyugom van, akkor beadom a "Teljhatalmu Ur" jelszavat. :-)

    <i>"eddig még nem származott bajom abból hogy rendszergazdaként vagyok fent"</i>

    Majd a sajat karodon fog. Elobb-utobb... :-)

    <i>"úgyhogy nem ösztönöz semm arra hogy ne rendsergazdaként netezzek."</i>

    Engemet meg a hideg is kiraz ha belegondolok, hogy egy bongeszo root/admin jogokkal fut. Cumira mindig van esely, de meg tolakodjak is a sor elejere? :-)
  • AranyKéz #32
  • kbupdate #31
    "elküldeni az anyja faszába" érdekes meglátás.
  • smv #30
    Itt szentem nem az a fontos, hogy milyen 1000 éves bugot használt ki valaki hanem, hogy ezt megtette. Tehát inkább a muksót kellene elküldeni az anyja faszába, és nem egymást szidni. Szerintem.
  • Indigo #29
    Szánalmas vagy szájber gyerek...
  • Hunreal #28
    Jaj Gyerekek.. :) Tudtam nem bírjátok megállni a fröcsögést.. :) Talán fáj az igazság srácok?! Óvoda.hu még nyitva áll, még tudtok regisztrálni... A hozzátok illő ellenfeleket ott megtaláljátok!!! Sok szánalommatyi istenem!!! :D:D:D Jobb ez mint a Mónika show!!! :D:D
    Na mindegy részemről lezárom ezt a témát, hagyom ezeket a fikázós csakazérténvagyokazokosabb15évesfiúcskavagyok szintű embereket.. :D:D:D
    Csók a család! Jó flamet! ;)
  • kbupdate #27
    mert tegnap látott életében először "olyat", és most azt hiszi, hogy ő a menő csávó, és ráadásul már 13 éves. Gondolom megérted. De azért ne mtudja, hogy mi van az óvoda.hu alatt... ezzel az erővel freemail.hu-t is mondhatott volna, regelj oda...
  • Indigo #26
    De persze te majd jól megmondod a frankót... Egyáltalán hogy jön a témához a pina? Másrészt ha érdemben nem tudsz hozzászólni valamihez akkor minek szólsz hozzá? Mert ez így a részedről is csak szimpla fröcsögés volt...
  • Hunreal #25
    öregem..ennyi fikázós rejszmatyit... Pinát egyik sem látott, valamelyik még a számítógépe előtt is fröcsög... De pssz..Mondok egy titkot: óvoda.hu -ra regisztrálhatsz.. Ott talán ez az értelem maga a dicsőség...