SG.hu

20%-kal nőtt az Oracle eredménye

Az új alkalmazáslicencekből származó bevételek 28%-kal nőttek, az új adatbázis- és köztesszoftver-licencek esetében pedig 9%-os bevételnövekedés volt tapasztalható.

Az Oracle bejelentette, hogy 2007-es pénzügyi év második negyedévének egy részvényre jutó eredménye 18 cent lett, ami 20%-kal magasabb, mint az előző év ugyanezen időszakában. A negyedév során az árbevétel 26%-kal nőtt, elérve a 4,2 milliárd USA-dollárt, a nettó nyereség pedig 21%-kal 967 millió dollárra nőtt. A szoftverértékesítési bevételek 23%-kal emelkedtek, és ezzel elérték a 3,2 milliárd amerikai dollárt; ezen belül az új adatbázis- és köztesszoftver-licencek árbevétele 9%-kal, az új alkalmazáslicenceké pedig 28%-kal nőtt. A szolgáltatások árbevétele 949 millió dollár volt, ami az előző év azonos időszakához képest 41%-os emelkedést mutat.

"A második negyedévben kimagasló bevételnövekedést értünk el tekintélyes nyereség mellett" - nyilatkozta Safra Catz, az Oracle elnöke és pénzügyi igazgatója. "Ha az egy részvényre jutó eredmény évenkénti 20%-os növelését célzó ötéves tervünket nézzük, éppen a félidőnél tartunk, és az első két és fél évben kényelmesen túlteljesítettük vállalásunkat."

"Továbbra is lendületesen hódítjuk el a piaci részesedést az alkalmazások terén az SAP-tól, a köztesszoftvereknél a BEA-tól, az adatbázis-kezelő esetében pedig az IBM-től" - mutatott rá Charles Phillips, az Oracle elnöke. "A második negyedévben különösen meredeken nőtt az új köztesszoftverlicencekből származó bevétel. Arra számítunk, hogy az év hátralévő részében ezen a piacon le is előzzük a BEA-t" - tette hozzá. "Számos ágazatban erősödött versenyképességünk más gyártók alkalmazásainak felvásárlásával, például a kiskereskedelemben, a banki szektorban, a távközlésben és a közműszolgáltatók körében" - mutatott rá Larry Ellison, az Oracle vezérigazgatója.

"A legelső ágazat, amelyet akvizíciók révén teljes egészében lefedtünk szoftvereinkkel, a kiskereskedelem volt, és itt már jól látszik az Oracle-lel integrált működés számos haszna. A negyedév során több mint háromszorosára nőtt a kiskereskedelmi szoftverek új licenceinek értékesítése. Az év második felében még kedvezőbb eredményekre számítunk ebben az üzletágban. Átlagban tíz észak-amerikai kiskereskedőből nyolc az Oracle kiskereskedelmi szoftvereit használja, és csak egy az SAP-t."

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!