Berta Sándor

Börtönbüntetés online csalóknak

Az elmúlt évek egyik legszigorúbb ítéletét hirdette ki a londoni Harrow Crown Court, amikor több évi börtönbüntetésre ítélte egy internetes csalókból álló banda tagjait.

A brit rendőrség azzal vádolta meg a gyanúsítottakat, hogy több millió dolláros kárt okozva számos országban becsapták az embereket, ráadásul sok személynek ellopták a személyes adatait, amivel később visszaéltek. Anton Dolgow, a banda vezetője 6 év börtönt kapott, míg a csoport egy másik tagja, Alekszej Kostapnak 4 évre kel a rácsok mögé vonulnia. A harmadik bandatagot múlt hét csütörtökön ítélték 18 hónap börtönbüntetésre, míg egy negyedik személyt még most is köröznek.

A hatóságok bánatára elfogása után Kostapnak sikerült megbilincselt kezekkel a számítógépes adatbázis egy részét törölnie. A brit Serious and Organised Crime Agency (SOCA) munkatársai bárhogy is igyekeztek, nem tudták megfejteni az általa használt titkosítást. A Crown Prosecution Service (CPS) brit szolgálat információi szerint a kódok feltörésére 400 számítógépre és 12 évre lenne szükség. A CPS nyilvánosságra hozta azt is, hogy a bűnözők egy jelentős, születési és halotti időpontokat, valamint neveket tartalmazó adatbázissal és 120 csekkfüzettel rendelkeztek.

Bizonyítást nyert, hogy a csoport tagjai hamis igazolványok segítségével bank- és Paypal folyószámlákat nyitottak, majd hamis bank- és hitelkártyák felhasználásával különböző termékeket vásároltak, amiket később az eBayen adtak el. Bár Kostap akciója miatt sok adat elérhetetlenné vált a nyomozók számára, azt sikerült bizonyítaniuk, hogy 2003 és az idei esztendő között a bűnözők összesen 750 000 fonthoz jutottak különböző tranzakciókon keresztül. A csoport egyébként az 1990-es évek óta tevékenykedett.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Normal #2
    Két dologra lesz szükség:
    -törvénymódosítás, mely csalás esetére lehetővé teszi a kínzást
    -ha eredményes vagy, egyre több esethez hívnak téged, és a harapófogód, egy idő után meg is szereted a sikolyokat, és a vért, jól is keresel majd

    Aztán egyik nap otthonhagyod a bérleted, és börtönbe kerülsz, csalásért...

    Biztos szeretnéd?
  • dondore #1
    adjanak nekem 1 db harapofogot es zarjanak be a sraccal 1 szobaba. hamar meglennenek a kodok.