SG.hu

A Microsoft legjelentősebb termékbevezetése

Steve Ballmer ma bejelentette, hogy az üzleti felhasználók számára mától elérhető a Windows Vista operációs rendszer, a 2007-es Microsoft Office rendszer és az Exchange Server 2007.

A bejelentés lényege, hogy a mennyiségi licenccel rendelkező ügyfelek számára mától elérhetőek a Windows Vista és a 2007-es Microsoft Office rendszerek, a Microsoft történetének legnagyobb szabású termékbevezetését indítva ezzel útjára. Ez egyúttal a Windows 95 és az Office 95 bő egy évtizeddel ezelőtti közös kiadása óta az első alkalom, hogy a szoftveróriás legfontosabb termékei egyszerre kerülnek piacra. Az Exchange Server 2007 elérhetősége - szintén a fenti ügyfélkör számára - december második hetében esedékes. A mennyiségi licenccel nem rendelkező ügyfelek körében a Windows Vista és a 2007-es Office rendszer január 30-tól lesz elérhető.

A tesztelés közben a világ legkülönbözőbb pontjairól bejelentkező felhasználók 5 millió példányban töltötték le a három új termék béta változatát, és értékes visszajelzéseket, javaslatokat küldtek a fejlesztőknek. "Az új termékekben megtestesülő innováció át fogja alakítani az informatikát" - hangsúlyozta Ballmer. "Rendkívüli összegeket fordítottunk kutatásra és fejlesztésre, s a Windows Vista, a 2007-es Office rendszer és az Exchange Server tesztelése alaposabb volt, mint eddig bármely szoftveré."

A Windows 95 és az Office 95 megjelenése óta a Microsoft alapvető jelentőségű platformfejlesztéseket hozott ki e két fő termék minden jelentősebb új változatával: pl. a Windows 95-tel megjelenő TCP/IP segített az Internet elterjedésében, míg a Windows XP vezeték-nélküli képességei a mobil számítógép használatot tették hétköznapivá. A Windows Vista és a 2007-es Office rendszer új funkciói és lehetőségei, mint pl. a komoly grafikai fejlesztések, az XML és más technológiák kiterjedt támogatása biztosítják az új felhasználói élményeket.

"Az elmúlt évtizedben a Windows 95 és az Office 95 átalakította a munkavégzés módját," - mondta Steve Ballmer, majd hozzátette: "A ma megjelenő három új terméknél fejlettebbet a Microsoft még nem készített. Hiszem, hogy e termékek olyan innovációs hullám kezdetét jelölik, amely mélyreható változásokat hoz a következő évtizedben."

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!