Napi Online

Lottózni csábítja a briteket az internet

Mind a játékosok számát, mind a szerencsét próbálók költését, mind az eladott szelvények mennyiségét tekintve jelentősen nőtt a nemzeti lottó iránti érdeklődés Nagy-Britanniában a 2005-2006-os szezonban - közölte a játékokat szervező Camelot vállalkozás.

Nagyjából a lakosság 69 százaléka lottózik hétről hétre, ami egyszázalékos emelkedés az egy évvel korábbi arányhoz képest, bár még mindig jelentősen elmarad a 2001-2002-es 75 százaléktól. A játékkedvet részben az új játékok, részben a részvételt megkönnyítő internetes tippelési lehetőségek erősítették meg. Ez utóbbiaktól még az sem veszi el a szerencsét próbálók többségének a kedvét, hogy egyre több panasz érkezik a hamis e-mailekre, amelyek személyes információkat vagy pénzt csalnak ki a hiszékeny szerencsejátékosoktól.

Az elmúlt fogadási időszakban 33 ezer fölé emelkedett az ilyen esetekkel kapcsolatos bejelentések száma az azt megelőző időszak 7900 panaszáról. A játékosok átlagos heti költése 1,95-ről 2,05 fontra (3,03 euró) nőtt. A Camelot korábban nyilvánosságra hozott adatai szerint a társaság összes szerencsejáték-bevétele 5,2 százalékkal, 5 milliárd font fölé nőtt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!