Napi Online

Az interneten is lehet majd Molt jegyezni

A HVB Bank Zrt. mint a Mol-kibocsátás vezető szervezője bejelentette, hogy szerződést kötött az Inter-Európa Bankkal arra, hogy a hamarosan - egyes vélemények szerint még november folyamán elkezdődő - következő nyilvános értékesítés lebonyolításában a bank közreműködik.

Így már összesen 96 helyen lehet majd részvényt igényelni, valamint az interneten is jegyzést leadni. A nap folyamán a Pénzügyminisztérium is adott ki ezzel kapcsolatosan közleményt, az értékesítés igazán érdekes részleteiről azonban továbbra sem lehetett újabb részleteket megtudni.

Annyi bizonyos, hogy a teljes, 1,73 százalékos részvénycsomagot (mintegy 40 milliárdos érték) a belföldi magánszemélyek számára ajánlják fel allokációs elsőbbséggel és valamilyen formában kárpótlási jegyet is fel lehet használni, sőt a közlemények közelebbről meg nem határozott egyéb kedvezményt is említenek. A megmaradó részvényeket tőzsdei aukció keretében értékesítik, ami egyes szakértők szerint nyomást gyakorolhat az árfolyamra (különösen a mostani, kevésbé kedvező olajpiaci környezetben), azt azonban egyelőre senki sem tudja, hogy mekkorát.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!