Berta Sándor

55 személyt perelt be a Microsoft

A redmondi szoftveróriás olyan embereket jelentett fel, akik online aukciós portálokon és más oldalakon hirdetik és árulják a termékeiről készült illegális másolatokat.

Az amerikai vállalat összesen ötvenöt ember ellen tett jogi lépéseket, köztük van tizenöt amerikai, tíz német, tíz holland, öt francia és öt brit állampolgár. A vádiratok szerint mindegyik gyanúsított az eBaynél lévő folyószámlájának segítségével próbálta meg értékesíteni a másolt szoftvereket és ezeket a programokat nemcsak magánembereknek, de cégeknek is megpróbálták eladni.

Sok felhasználót figyelmeztettek a per megindítása előtt, ám úgy tűnik, ez sem használt. "A másolt szoftverek hibásak és veszélyesek" - nyilatkozta Matt Lundy, a Microsoft ügyvédje, aki hozzátette: készek mindent megtenni annak érdekében, hogy ezek a programok ne juthassanak el a felhasználókhoz.

A Netzeitung német híroldal információi szerint csak idén július 1. és szeptember 30. között 275 esetben kezdeményezett eljárás illegális szoftvermásoló személyek és cégek ellen a Microsoft.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!