MTI

Laptopokat vesznek a fővárosi képviselőknek

Személyenként félmillió forintért laptopot vesznek minden fővárosi képviselőnek, - az erről szóló javaslatról a jövő héten dönt a Fővárosi Közgyűlés.

A régieket 10-20 ezer forintért megvásárolhatták az előző közgyűlés tagjai. A Tiba Zsolt főjegyző által jegyzett előterjesztés rögzíti, hogy összességében 34 millió forintot költenek a 70 laptop és a kiegészítők vásárlására.

Az új laptopok beszerzésére azért van szükség, mivel a közgyűlés előző ciklusának utolsó ülésén, szeptember 7-én ötpárti kezdeményezésre úgy döntöttek, hogy a leköszönő képviselők megvehetik laptopjaikat. A hároméves amortizációs időnél régebbi készülékeket, tartozékuktól függően 10-20 ezer forintért vehették meg a távozó politikusok.

A 67 fős testületből 22-en az előző közgyűlésnek is tagjai voltak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • BlackRose #29
    "Consider the following example. In 2006, the Czech Parliament decided to buy 220 laptop computers. Four companies competed for a contract that was, in the end, awarded to a Czech firm called Autocont. Dell, a U.S. company, offered the best deal. Dell met all the technical specifications and offered to pay the
    highest late-delivery fee. The company also offered the lowest price of $160,000. In contrast, Autocont’s price tag was more than twice as high. What made the difference between the losing and winning bids? On the Dell laptops,
    wireless connection to the Internet was to be activated with a button, Autocont’s with a lever. The public official in charge of the deal argued that pulling the lever was more difficult than pressing the button, which would prevent the MPs from accidentally accessing the Internet and inadvertently disseminating sensitive information. The bids were evaluated on a point scale that was suspiciously skewed in favor of Autocont. For example, the higher processing speed of Dell’s computers was worth 1 point, whereas Autocont’s lever was worth 15 points."

    http://www.cato.org/pubs/dpa/dpa1.pdf
  • reszcsi #28
    A "régi" laptopok épp 3 évesek voltak, IBM R40. Meg lehet nézni a tudását, azt minek kellett elerdálni? Simán kihúzta volna a következő 4 évet is.
  • BlackRose #27
    Különben az amcsiknak van egy jó kifejezésük erre (egyébként azért mert nálluk is főleg a helyi önkormányzatokban - state and local government igen vastag gyökereket engedett): Grassroots Tyranny. És ez nem más mint a szabadság legnagyobb ellensége. Dehát ugye demokratikus jogrend meg stb... :) Az igazság, hogy teljessen mindegy, voltmár jobboldali diktatúra is meg baloldali diktatúra is, (és ha éppen valakit érdekel, volt már többé kevésbé demokratikus diktatúra is... pl. a Római Köztársaság) a diktatúra különben nem politikai ideológiától függő dolog, hanem olyankor következik be amikor a rendszer a hatalmat egy helyen öszpontosítja, és akkor be kell vallani, nem nagyon van olyan ember a földön aki ellenálna a kisértésnek... szóvel nem a Gyurcsányban és nem is az Orbánban van a hiba, hanem a rendszerben. Jó éjszakát... és elnézést, hogy ide "piszkoltam", de nem tudok ellenálni...
  • BlackRose #26
    Nézd valószínűleg itt is volt egy Roswell (Area 51) dolog... "do you think, that actually they spend $30.000 on a hammer or $50.000 on a toilet seat...", na mindegy, különben max 350k-ért olyan notebookot veszek, amelyen quantumfizikát, komolyabb software fejlesztést, grafikai 3D őrületeket lehet csinálni, meg persze jót játszani is a legújabb játékokkal, de a "félig meddig" írástudatlan képviselő uraknak, akik mondjuk e-mail, web és office bütykölésre használják max a gépet, hát nekik valami ultramodern szuperdrága kis gépecske kell, gondolom olyan 12" SONY VAIO vagy valami hasonló miniatűr gépecske, mert ha nem akkor mondjuk 500k-ért 120GB, 2GB RAM, Core 2 Duo notebookot lehet venni, méghozzá nem is akármilyent... szóval ezért rühelem az állami bürokráciát. Különben jó lenne, ha pl. az IBM vagy akár a Microsoft a saját IT-seinek 500k gépet osztogatna (méghozzá a gazdag USA-ban), de nem hiszem, hogy úgy van, viszont a képviselőuraknak miért ne lehetne. Különben ez semmi, ma az ATV-n elhangzott, hogy "a rendőröknek nincs joguk gondolkodni", kb. most értem észhez, néhány órára rá, mostmár még gondolkodni sincs joga az embernek, ha a törvény explicit nem adja meg a jogot, hát nem vagyok sem jobb, sem baloldali, de most már kb. egyenessen látom, hogy a fantasztikus demokráciánk a lehetséges legroszabb helyen kötött ki: az Ochlokráciában (Ochlocracy). Na de ugye itt nem politizálunk, csak csupán filozofálok, csak a napokban sajnos nehezen találok embert akivel értelmessen filozófálni lehet... :(
  • Penge4 #25
    Indulok képviselőnek a kalózpárt színeiben.
  • peba #24
    Remélem felrobban valamennyi : )
  • kresz #23
    És esetleg Valaki közülük be is tudja kapcsolni ezeket a gépeket?
  • Wittao #22
    Máshol egy ilyen gépért keményen meg kell dolgozni! Fel kell mutatni valamit, hogy az ember érdemes rá, munkáját támogatja.
    Itt sem munkáról nem beszélhetünk, érdemről meg aztán végképp nem. Menjenek a fenébe.

  • Wittao #21
    Röhej...ez a szó lengi körbe az egész politikai "elitet" -akiket inkább Magyarország söpredékének neveznék-, nem tudom, hogy mikor lesz ennek végre vége????

    Fél millás laptop??? A jó ***** ****** ** ***** ** * * *********** * * * ******!!
  • hiftu #20
    Közbeszerzés = tegyünk úgy, mintha pályáztatnánk, valaki majd csak megveszteget, megvesszük tőle a legdrágábban ajánlott terméket/szolgáltatást, beleröhögünk az adófizetők képébe. Az esetleg lecserélt terméket odaadjunk cseperedő utódunknak legyen mivel vagizni az óviban/bölcsiben.
    Tisztelet a kivételnek. (Akik nem férnek oda a levesestálhoz...)