MTI

Keményít szerencsejáték-ügyben az EU

Az Európai Unió Bizottsága csütörtökön Ausztriával, Olaszországgal és Franciaországgal szemben indított be eljárást, mivel ezen országok nem érvényesítik a szabadverseny szabályait a szerencsejáték üzletágban.

Az unió ezzel e szektort érintően újabb tagországokat vont be az eljárásba, amit már egy sor tagországgal szemben - Németország, Hollandia, Dánia, Svédország, Finnország és Magyarország - már áprilisban kezdeményezett. Azután, hogy az unió úgy döntött, hogy kivonja a szerencsejáték üzletágat az EU új reformcsomagjából, amely a szabadkereskedelemnek a szolgáltatásokra is kiterjedő érvényesítését célozza, Charlie McCreevy belső piaci ügyekben illetékes biztos elhatározta : eljárások indítását kezdeményezi a szektor megnyitása érdekében.

Számos európai országban szerencsejátékokat a labdarúgásban, lóversenyzésben csak az állam működtethet. A kormányok azzal érvelnek, hogy erre a tisztességes fogadási szabályok biztosítása és a fogadók védelme érdekében van szükség. Az Európai Bíróság álláspontjában ugyan elismeri a fogadók védelmének szükségességét, a piackorlátozásnak azonban " következetesnek és módszeresnek" kell lennie.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!