Gyurkity Péter

Kibővül az AMD Live! platform

VoIP-szoftverrel, játékszolgáltatással és szülői felügyelettel bővül ki az Intel ViiV ellenfeléül szánt platform, amely a házimozizást, illetve az egyéb multimédiás felhasználást helyezi előtérbe.

A processzorgyártó közleménye szerint az eddigi kínálat játékplatformmal, szülői felügyeletet lehetővé tévő alkalmazással, valamint VoIP-szoftverrel egészül ki. A cél továbbra is változatlan: a Media Center PC-k lehetőségeinek kitágítása, és természetesen alternatíva nyújtása a ViiV megoldásokkal szemben, amelyek szintén a szórakoztatóelektronika és a hagyományos PC-k közelebb hozását szolgálják.

Az első újdonság az AMD Live! Communicator, amely a kommunikációért felelős, a nem túl fantáziadús Games szolgáltatás pedig online és egyéb, letölthető játékokat hoz magával. A Kid Rocket Web Browser a gyerekek internetezésének korlátozását teszi lehetővé, külön erre kijelölt funkcióival. A Live! platform eddig a különböző élő és korábban rögzített tartalmak megtekintését, az elmentett televíziós műsorok tömörítését, otthoni hálózat kialakítását, távoli elérést, valamint 25 GB-os biztonsági mentést támogatott, a Windows XP Media Centerre támaszkodva.


Az AMD a nyilvánosság előtt nem jelölte ki a Live! emblémát viselő PC-k számára támasztott konkrét feltételeket, de az biztos, hogy a multimédiás szórakozásra tervezett konfigurációk Athlon 64 X2 ikermagos chipekre épülnek, 5.1-es hangzást és gigabites hálózati kapcsolatot támogatnak, és lehetővé teszik a hűtés vezérlését. A cél, hogy az ily módon összeállított PC-k megkönnyítsék a televíziós tartalmak lementését, kiírását és megosztását - semmi egetrengető, inkább a ViiV lemásolása, igaz, az Intel még külön tartalomszolgáltatással egészítette ki saját platformját.

A csütörtökön induló DigitalLife 2006 alatt többek között az Alienware is bemutatja majd új megoldását, GeForce 6150 integrált grafikus vezérlővel, támogatva a nagy felbontású tartalmak megtekintését.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • BiroAndras #11
    Ezek szoftveres fejlesztések, és nem is túl bonyolultak. Nem mérhetők egy új CPU generáció tervezéséhez.
  • maestro85 #10
    Mi már most AMD Live-os deszkát vettünk. Nagyon baró, kicsi házban fekszik, halk a 3000+ -os sempron, ráadásul jól húzható(1,6GHz@2,09GHz) pedig alap hőtű, alaplap, ashrock miniATX feszültségállítás nuku, int videoval. Van valaki aki fikázza az Ashrock lapokat?
  • dez #9
    Mi más lenne a neve? AMD Online? Teljesen jó a Live!, és a lényeget is kifejezi, nem csak köze-sincs-fantázianév.

    Miért kell ezt? Nem nagyon kellene, de ha már az Intel is rászállt erre, az AMD-nek is lépnie kellett, különben úgy nézne ki, mint egy kis vacak cég, amit senki sem ismer, az aktívan ön-népszerűsítő Intel mellett.
  • cateran #8
    Akkor valoszinuleg teved a cikk!:".....szerint az eddigi kínálat játékplatformmal, szülői felügyeletet lehetővé tévő alkalmazással, valamint VoIP-szoftverrel egészül ki." illetve" Az első újdonság az AMD Live! Communicator,......"
    Most akkor ujdonsagok vagy nem?
  • BiroAndras #7
    Ez nem egy bonyolult fejlesztés. Lényegében kb. annyi az egész, hogy a már meglevő termékeket összerakják, és szépen becsomagolják.
  • nedudu #6
    Így lehet a felhasználókból a legtöbb pénzt kihúzni. Fizetős tartalmak ezerrel, célzott hirdetések stb...
  • arty #5
    pedig látod ez az irány ... centrino, viiv, live ... :(
  • Athlon64 #4
    Én inkább úgy fogalmaznék, hogy ez szép és jó (most letöltöm), de ne menjen a CPU fejleszés rovására!
    Amúgy nem kell félteni az AMD-t, mert bírja a gyűrődést! :)
  • Sir Quno Jedi #3
    Ez mán nagyon kellett. Mi a fax köze van egy rohatt porcigyártónak a tartalomszolgáltatáshoz, online műsorszóráshoz és hasonló baromságokhoz?!! Csináljanak jó procit jó áron, ne parasztvakításra költsék a dollármillióikat, amit VALÓDI fejlesztésre is költhetnének!
  • Aspirin #2
    Meg a Creative termékre...
    Divatos, mint az XP vagy az FX, SE vagy GT jelölések. Jelenteni akar valamit, ami nem takar semmit sem.