SG.hu

Felügyeleti intézkedések a Magyar Telekommal szemben

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) 6 millió forint bírságot szabott ki a Magyar Telekomra, és figyelmeztette a társaságot a rendszeres tájékoztatási kötelezettségére vonatkozó jogszabályok betartására.

Mint azt a Magyar Telekom korábban már közzétette, a Társaság jelenleg is vizsgálatot folytat összesen mintegy 700 millió forint értékben megkötött tanácsadási szerződések ügyében annak megállapítására, hogy a szerződések megkötése ellentétes volt-e a társaság szabályzataival, illetve a releváns jogszabályokkal. A független jogi tanácsadó vezetésével és az Audit Bizottság felügyelete alatt zajló vizsgálat jelenleg is tart.

A Magyar Telekom korábban arról is tájékoztatta a piacot, hogy a Társaság és néhány leányvállalata a vonatkozó évi rendes közgyűlések csúszása miatt nem tudott és nem tud majd tartani bizonyos, a magyar és más vonatkozó törvények és szabályozások által az auditált éves beszámolók elkészítésére és benyújtására vonatkozóan előírt határidőket.

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete felszólította a Magyar Telekomot, hogy készítse el éves jelentését és tegyen meg mindent törvényi kötelezettségeinek teljesítése érdekében. A Társaság jelenleg vizsgálja a jogi lehetőségeit annak, hogy a lehető leghamarabb megtartsa az éves rendes közgyűlést és elkészítse az éves jelentést.

A Magyar Telekom kapcsolatban áll az illetékes hatóságokkal a vizsgálat kapcsán, illetve a hatóságok felkérték a Társaságot további információk nyújtására. A PSZÁF arról is értesítette a Magyar Telekomot, hogy az Egyesült Államok Tőzsde- és Értékpapírfelügyelete tájékoztatta, hogy az amerikai szövetségi értékpapírjog esetleges megsértésének kivizsgálásához bekért bizonyos dokumentumokat a Társaságtól.

A Társaság elkötelezett az iránt, hogy teljes mértékben megfeleljen az említett hatóságok követelményeinek és elvárásainak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • klastrom #3
    6 milka csaaaaaak ??? Há ez qrva nevetséges...
  • crx #2
    Az éves betételüket nem közlik inkább 6 millát fizetnek hi hi hi:))))) csepp egy nagy tengerben :D
  • irkab1rka #1
    6 milla? Nem sok. Biztos kimaradt egy fejezet, vagy ilyesmi. Mennyi az éves bevételük?