SG.hu

Milyen gyorsak a vírusirtók?

A nemzetközi Virus Bulletin októberi tesztje a népszerű antivírus szoftverek vírus-felismerési képességeit és sebességét hasonlította össze.

Ez alkalommal a 26 benevezett megoldás közül 18 szerezte meg a tökéletes védelmi teljesítményért járó VB100% díjat, de a vizsgálat arra is rávilágított, hogy az egyes termékek sebessége között jelentős különbség tapasztalható.

A nemzetközi Virus Bulletin magazin Windows 2000 Server operációs rendszeren elvégzett októberi tesztjére 26 antivírus rendszert nevezetek be gyártóik. Ez a tömeges jelentkezés merőben eltérő képet mutat a legutóbbi, augusztusban elvégzett összehasonlító vizsgálathoz képest, amikor Novell NetWare platformon mindössze nyolc gyártó vállalta a megmérettetést. A most induló antivírus rendszerek között két kínai újonc is volt, a Kingsoft AntiVirus, illetve a Greatsoft Virusclean - ez alkalommal egyiknek sem sikerült megszereznie a VB100% minősítést.

Az indulók magas száma nem tette lehetővé, hogy a kutatók részletesen is elemezzék az egyes vírusirtók teljesítményét, de néhány általános trendre fény derült. Az egyik ezek közül, hogy a tesztben résztvevő szoftverek elég magas számban produkáltak téves riasztást, az ez alkalommal elbukó megoldások többsége pontosan e miatt nem szerezhette meg a minősítést. A másik érdekesség, hogy a tökéletes védelmi teljesítményt felmutató antivírus rendszerek sebessége között jelentős különbség található.

Az egyes rendszerek sebességét bemutató grafikon

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • 19860112 #5
    talán kicsit naív és láma kérdés de miért nem csinálnak 1 igazi anti vírust nade nem a szó jelenlegi értelmezésében hanem 1 olyan !vírus! ami kiírtja a többit...gondolom ez mondjuk ugyanolyan jog ellenes lenne mint 1 kártevő dehát ugyanannyiba telne 1 ilyen fogyi embernek írni 1 anti vírust :) tudom láma dolog de azért én örülnék 1 ilyennek :D
  • Penge4 #4
    Hát komolyan mondom le is hidaltam volna, ha a NOD32 nem vezeti toronymagasan a listát. Amúgy az új hírek szerint a 2007-re tervezett 3.0-s verzió már kávét is főz USB-n keresztül. ​ ​
    Olyan tesztet mikor csinálnak, hogy a megtalált vírusokból melyik hányat tud semlegesíteni? Akkor nem lenne ilyen "fényes" a helyzet.
  • Sanyix #3
    Ott van, 100%-osan...
  • Zoolesz #2
    Azért a sebesség nem minden, tapasztalatból mondom hogy a nod32 egy 4 éves virussal nem tudod elbánni a minap és az szépen csendben 400 filét feltözött meg. Arra lennék inkább kiváncsi melyik miylen jól vizsgázott virus felismerés terén.
  • Artus58 #1
    hát igen, a nod32 megint lealázta a mezőnyt. nemtudom hogy versenyképes egyáltalán egy symantec antivirus ilyen eredményekkel.. szégyellhetnék magukat