MTI

Ventilátor a játékgépekhez

Az új generációs játékgépek egyik XXI. századi újítása a beépített ventilátoros hűtőrendszer, amely a játékosok kezét játék közben hűvösen és szárazon tartja.

Az órákon keresztül a Playstationokkal játszó, kezüket villámgyorsan mozgató játékosok számára érdekes kényelmi újítást vezetett be a világ egyik legnagyobb informatikai eszközöket készítő cége.

A Logitech szabadalmaztatott ChillStream rendszerének lényege a beépített 40 milliméteres ventilátor, amely 2800 köbcentiméternyi levegőt képes megmozgatni egyetlen perc alatt és eközben alig csap némi zajt. A vezérlő két oldalán elhelyezett három-három szellőzőnyíláson át a hűs levegő a játékosok ujjaihoz, a hüvelykujj tövébe és a tenyér belsejébe jut.

A levegő áramlása szabályozható: lehet erős és gyenge és természetesen ki is lehet kapcsolni, ha nincs szükség rá.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Derapo #4
    Ez nagyon új hír.Kb. 6 éve van ilyen a logitech-nél
  • waterman #3
    még a c-64es időkben amikor órákig toltuk az idióta kis játékokat jöttünk rá, hogy kevésbé tűnik izzadtnak és csúszósnak a "joystick" ha bebugyoláljuk leukoplaszttal.. és semmi hangja nem volt a szerkezetnek az "átalakítás" után..
  • Mynet #2
    lol
  • Tinman #1
    Baromi eredeti ötlet... főleg, hogy 16 éves tökös koromba már fabrikáltam dupla ventis hűtőt, cd rom hátlapból + nem használt proci ventiből direkt arra a célra, hogy az izzadt kezem hűtse.

    Végül is nem szabadalmaztattam ezt a kb. 20 perc alatt előállítható találmányt, így nem perelek, de ez a spanyolviasztól csillagközi fényévekre van...