MTI

Google: a politikusok nem értenek a nethez

A Google vezetője szerint a politikusok még nem ébredtek rá az internet jelentőségére.

A politikusok még mindig nem ismerik fel az internet hatását, pedig nemsokára már olyan internetes program is lesz, amellyel ellenőrizhető kijelentések valóságtartalma, és a világháló parlamenti választások eredményeit is befolyásolja majd - mondta szerdán Londonban megjelent nyilatkozatában a Google vezetője.

Eric Schmidt, a világ legnépszerűbb internetes keresőportáljának elnök-vezérigazgatója a Financial Timesnak azt mondta: számos politikus egyszerűen nem nagyon érti meg az internetjelenséget. "Ezt részben életkoruk magyarázza ... amit tudnak az internetről, azt gyakran munkatársaiktól vagy a gyerekeiktől tanulják" - fogalmazott a Google vezetője.

Schmidt szerint a politikai vezetők jelenlegi "televíziós nemzedéke" azt már tudja, hogyan kell "bekapcsolni" és beszélni a kamerák előtt, és sokan közülük most már tudatában vannak az internet jelentőségének is, de még mindig nem fogták fel e technológia kihatásait, nem utolsósorban azt, hogy az milyen hatalmat ad a választók kezébe.

Az internet eddig főleg a politikusok finanszírozásában játszott szerepet, és választásokat még nem befolyásolt, de biztos, hogy fog - fogalmazott a Google főnöke. Eric Schmidt a londoni üzleti napilapnak adott interjúban azt jósolta: öt éven belül lesz olyan "igazságtartalom-előrejelző" szoftver, amely majd "elszámoltatja a politikusokat". A választók ellenőrizhetik, hogy mekkora a valószínűsége egy-egy tényszerűnek tűnő politikusi kijelentés tényleges helytállóságának, olyan programok alkalmazásával, amelyek az egyes állításokat automatikusan történeti adatokkal vetik egybe - mondta Schmidt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • darthwalk #3
    tulajdonképpen a google is tudná ezt, csak ügyeskedni kell nagyon :)

    meg tudnia kéne elhezelyzni a politikai térben a forrásokat, egyszerű relevanciával itt nem sokra menne.

    ha beírjuk, hogy "gyurcsány" "nem lesz gázár-emelés" kihoz mondjuk ötven hírportált ami erről ír és híreket átvesz. és lehoz 20 blogot ami ennek az ellenkezőjét állítja (btw tudnia kéne kezelni az ellentéteket is akkor már).

    De a kérdés marhára érdekes amúgy!
  • Béla bácsi #2
    Aki meg elhiszi azt, amit ezek az interneten keresztül (is) csinálnak, az meg is érdemli. De lehet hogy csak önkritikusak, és csak egy-két betegebb majom az, aki az internetet is felhasználja bohóckodásra.
  • Cleawer #1
    "Eric Schmidt a londoni üzleti napilapnak adott interjúban azt jósolta: öt éven belül lesz olyan "igazságtartalom-előrejelző" szoftver, amely majd "elszámoltatja a politikusokat"

    Csúnya lesz látni ,hogy a választási igéretek 80%ára 0%os valószínűség lesz kiszámolva:)