SG.hu

Nemzetközi online fényképverseny magyar győztessel

A világ több mint 20 országából közel 17 000 fotó érkezett a Symantec által kezdeményezett, június 1. és július 31. között zajló Norton Save & Restore nemzetközi fotópályázatra. Az amatőr fotósoknak meghirdetett versenyen a Természet és Tájak kategóriában egy magyar fotós, Daróczi Csaba téli napfényben fürdő magányos fát ábrázoló fotója nyerte el a fődíjat.

Az első alkalommal megrendezett online fényképversenyre öt kategóriában lehetett nevezni: Emberek, Állatok, Sportesemények, Különleges alkalmak, illetve Természet és tájak. A fődíj kategóriánként egy nagyképernyős plazma televízió volt, a kategóriákon belül kiosztott további első, második és harmadik helyezéseket pedig pénzjutalommal ismerték el. A versenyre a világ minden részéről érkezetek fotók, így az USA-ból, Japánból, Mexikóból, Argentínából, Franciaországból, de még a Dél-Afrikai Köztársaságból is.

Klikk ide! Klikk ide!
Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képre a nagyobb változathoz

Daróczi Csaba a Természet és Tájak fődíja mellett az Állatok kategóriában is sikert aratott: a vízre szálló madarakat ábrázoló fotójával a kategória első díját vihette haza. "1992 óta fotózom hobbiszinten, és azóta rendszeresen veszek részt hasonló jellegű pályázatokon. A Symantec versenyének díjai külön örömmel töltenek el, hiszen több kategóriában is szép eredményt sikerült elérnem" – mondta Daróczi Csaba.

Az első alkalommal megrendezett online fényképverseny győztes fotói csodálatos és meghökkentő tájfotók, eseményfotók, közeli felvételek, illetve érdekes embereket és helyszíneket ábrázoló képek. A nagy érdeklődést kiváltott pályázat ideje alatt a Symantec honlapját több mint egymillióan látogatták, naponta átlagosan 42 000 oldalletöltést regisztrálva. Magyarország nem csupán az előkelő díjakkal ért el szép eredményeket: Franciaország és az USA után Magyarországról érkezett a legtöbb fotó a pályázatra, összesen 2070, amely alig marad el az Egyesült Államokból beérkező fotók számától.

"A fényképverseny kreatív módon adja vissza az univerzum csodálatos sokszínűségét, és egyedi módon teremt természetes kapcsolatot a Symantec Norton Save & Restore megoldásával" - mondta Konkoly Thege Szabolcs, a Symantec területi igazgatója. "A versenyben résztvevő fotósok, illetve a honlaplátogatók pozitív visszajelzései alapján a Symantec a jövő évben is tervezi a fényképverseny megrendezését." A verseny díjazott fotói ezen a weboldalon tekinthetők meg.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • akosss #2
    A jobb felső viszont teljesen mű. Tényleg az nyert?!
  • pcgyerek #1
    A madaras tök szép