Berta Sándor

Ismét gondot okoz a Sony XCP másolásvédelme

Az elmúlt hónapokban elcsitultak az indulatok a Sony XCP másolásvédelmével kapcsolatban, azonban most újra előjött a vita.

A legújabb információk szerint ugyanis az XCP akadályozza az AOL felhasználók optikai meghajtóinak működését. A texasi igazságügyi minisztérium arról tájékoztatta a nyilvánosságot, hogy a tapasztalatok szerint azokon a számítógépeken, amelyek az AOL egyik biztonsági szolgáltatását vagy a PestPatrol kémprogramok elleni szoftvert használják megbénulhat az optikai meghajtók működése.

"Korábban is sokan észlelték már ezt a problémát, ám akkor még nem lehetett tudni, hogy mi váltotta ki a fennakadást" - nyilatkozta Paolo Felici, a minisztérium szóvivője. A Sonynál közölték: a két cég szakembereivel közösen már dolgoznak a hiba kijavításán.

Mint ismeretes, korábban több biztonsági szakember is veszélyessé nyilvánította a Sony zenei CD-inél alkalmazott másolásvédelmi technikát. Ezért a zeneóriás arra kényszerült, hogy visszavonja a másolásvédelmét, bocsánatot kellett kérnie és peren kívüli megegyezésben kártalanítania kellett a pórul járt felhasználókat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!