MTI

Decemberben jön a Sony Blu-ray felvevője

A Sony bejelentette, hogy még az idei esztendő végén piacra dobja Japánban a Blu-ray (kék lézeres) technológiát alkalmazó DVD-felvevőjét, tovább erősítve ezzel pozícióit a nagyfelbontású optikai lemezes készülékek piacán.

A Sony, amely a Blu-ray formátumot támogatja a a Toshiba vezette "csapattal" szemben a nagyfelbontású DVD standard elismertetésében, további részleteket - pontos időpontot, árat és a világ többi részén történő bevezetés időzítését - nem közölt. A cég már kínálja a Blu-ray meghajtókat Vaio számítógépeiben; a Blu-ray lejátszókat pedig október táján kezdi meg árusítani az Egyesült Államokban. Tervei között szerepel az is, hogy Blu-ray lejátszóval is felszerelt PlayStation 3 játékkonzolt novemberben dobja piacra a japán és az amerikai piacon egyaránt.

Az új generációs DVD-lemezekre és készülékekre történő váltás várhatóan megdobja majd az elektronikai gyártók eladásait, és új életet lehel a lassuló otthoni videó piacra. Ugyanakkor a két versengő csoport megegyezésének elmaradása az egységesített formátumról annak a költséges csatának az emlékét idézi fel, ami a 80-as években a VHS-Betamax között zajlott- komolyan megzavarva a fogyasztókat. A Sony árfolyama ma 1,2 százalékkal 4940 jenre emelkedett, hasonlóan a tokiói tőzsde ágazati indexéhez.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Horsee #1
    Hát a VHS-Betamax harca nem itt folyt. Európában inkább a VHS volt a piacon, egyedül amcsiban és a japcsiknál volt. De ott sem volt igazán sikeres. A VHS fölénye egyértelű volt.