Specker Balázs

Az NBC is online videozásba kezd

A videorészletek előtt reklámok lesznek láthatóak, amelyek bevételein a műsor készítői, a közvetítő weboldal tulajdonosa, valamint az NBC osztozkodik majd.

Az NBC Universal - remélve, hogy az internetes videozás felosztott piacáról profitot szerezz - új vállalatot hozz létre, amely letölthető filmeket terjeszt majd a világhálón. Az NBBC (National Broadband Company) névre keresztelt újdonsült vállalkozás kínálatában az NBC hálózata és helyi adói mellett más vállalatok is képviseltetik magukat. - értesült a Forbes.

Úgy tűnik az NBC-t igencsak meggyőzte az az eset, amikor a YouTube amatőr videos oldalon feltűnt Saturday Night Live című műsorának Lazy Sunday című klipje, és óriási sikert aratott a netezők körében. A tévétársaság először jogi vitába is keveredett a közkedvelt oldallal a jogtalan műsorszórás miatt, ám végül az üzleti érdekek diadalmaskodtak az erkölcsiek felett, és további sugárzásról egyeztek meg a felek. Kezdetben az NBBC hét percnél rövidebb műsorokat terjeszt majd, később várhatóan hosszabb darabok is felkerülnek majd a kínálatba.

"A YouTube sok pénzt hozott, amikor a Saturday Night Live Lazy Sunday klipje felkerült" - utalt az estre Randy Falco, az NBC Universal televíziós csoportjának elnöke egy napokban tartott sajtótájékoztatón. "Ha fel akarjuk venni a kesztyűt az olyan óriásokkal mint a Google vagy a Yahoo, annyi helyre kell eljutattunk videoinkat amennyire csak lehetséges" - érvlelt a vezető a The New York Times oldalán. "Olyan új eszközöket kívánunk létrehozni, amely lehetővé teszi, hogy az NBC továbbra is az tehesse, amit eddig, vagyis a lehető legszélesebb nézőközönség számára biztosítson minőségi szórakozást. Egy szó mint száz, visszatérünk a műsorszóráshoz az interneten" - foglalta össze a társaság terveit Falco.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!