SG.hu

Informatikára 37-137 milliárd 2007-2013 között - IVSZ

Javában zajlik az Informatikai Vállalkozások Szövetségének (IVSZ) immár 13. alkalommal megrendezett menedzser találkozója, a MENTA.

A mai szakmai nap első szekciójában a kormányzat első 100 napja került megvitatásra Siófokon. A beszélgetésen Baja Ferenc, a Fejlesztéspolitikai Irányító Testület tagja elmondta, hogy fő céljuk a társadalom versenyképességének növelése, ami lényegében informatikai fejlesztések révén jöhet létre. Eszes Gábor a GKM főtanácsadója pedig hangsúlyozta, hogy számít az IVSZ partneri segítségére a problémák megoldásában.

A mai szakmai napot a kormányzat első száz napját felölelő beszámoló párbeszéd nyitotta meg, amely Kovács Zoltán, az IVSZ elnökének felvezető előadásával kezdődött. Az elnök az iparág optimizmusáról beszélt, "hiszen a jövő évtől kezdődő EU -források elosztása, akár 25 százalékos növekedést hozhatna a hazai IKT piacnak". John Higgins, az EICTA alelnöke köszöntőjében azt javasolta a kormányzati képviselőknek hogy ne lobby szervezetként, hanem partnerként tekintsenek az IVSZ-re a közös munkában. A kormányzati képviselők és az IKT szektor képviselőinek párbeszédében Baja Ferenc, a Fejlesztéspolitikai Irányító Testület tagja elmondta, hogy fő céljuk a társadalom versenyképességének növelése, ami lényegében informatikai fejlesztések révén jöhet létre.



Az informatikai piac 32-137 milliárd forintos sávban versenyezhet az EU-forrásokért. Eszes Gábor a GKM főtanácsadója pedig alátámasztva John Higgins köszöntőjét kijelentette, hogy számít az IVSZ partneri segítségére a problémák megoldásában. A félórás dialógus eredményeként Simon Géza, Schaffer István és Baja Ferenc reális célként a három év múlva életbe lépő Közbeszerzési Eljárási Törvényt, a közbeszerzés több mint 50 százaléka elektronikus felületén történő megvalósítását valamint a központi harmonizációs adatbázis létrehozását fogalmazták meg.

A magyar IKT piac trendjei című beszélgetésben Simó György, a T-Online Magyarország vezérigazgatója hangsúlyozta: "hazánkban az informatika terjedését ma már az IKT piacon kívüli tényezők akadályozzák, mint például a társadalmi fejlődés hiánya, az oktatás, mentalitás". Hozzátette: "pedig a modernizáció tulajdonképpen maga az informatika".

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • sennatti #4
    Az akadályozó tényező a szoftverek magas ára. Ha becsületes akarsz lenni, minimum a géped árát kell szoftverre költened. Miért nem támogatják a szabad forráskódú szoftvereket? Azért mert onnan senki nem keni meg őket?
  • kow83 #3
    Milyen P4-esé??? Jó ég... hol élsz Te, a Rózsadombon?

    Egy netezésre és régebbi gémekkel való játékra alkalmas új P4-es ~50.000!!!
  • gregor #2
    Az internet hozzáférés ára hazánkban már elég olcsó.Vannak szolgáltatók,ahol 5000Ft alatt netezhetsz 512K-n.Ha bele gondolsz a kábeltévé kerül lassan ennyibe.A számitógép ára a drága,200 ezer ft körül van egy P4-es ára.
  • Fenjoy #1
    A magyar IKT piac trendjei című beszélgetésben Simó György, a T-Online Magyarország vezérigazgatója hangsúlyozta: "hazánkban az informatika terjedését ma már az IKT piacon kívüli tényezők akadályozzák, mint például a társadalmi fejlődés hiánya, az oktatás, mentalitás".


    Aaaahhhhhh, próbálnák meg az árakat lejebb vinni, kevesebb "haszon" címmel, hip hop fejlődne az IT itthon is.Méghogy "mentalitás"...