MTI

Visszatért a Vodafonehoz Vittorio Colao

A brit mobiltelefon-óriás, a Vodafone Group Plc bejelentette, hogy az európai régió vezérigazgatójaként - és egyben vezérigazgató-helyettesként - alkalmazta Vittorio Colaot, az olasz RCS MediaGroup távozó vezérigazgatóját.

Colao, aki október 9-én áll majd munkába, korábban számos vezető pozíciót töltött már be a Vodafone-nál - utoljára a dél-európai, közel-keleti és afrikai térség vezérigazgatója volt, a cég egyik leginkább elismert vezetőjének számított, ám 2004-ben a Corriere della Sera kiadójához távozott.

A Vodafone vezérigazgatója, Arun Sarin szerint Colao képes lesz megfelelni azoknak a kihívásoknak, tud majd élni azokkal a lehetőségekkel, amelyek az európai régióban jelentkeznek. Tapasztalataira, adottságaira nagy szükség is lesz, mert Sarinra meglehetősen nagy nyomás nehezedik a társaság teljesítményének javítása miatt. A vezérigazgató abban reménykedik, Colao belépése fellendítheti a céget. Tény, hogy 2004 júniusi távozása után a vállalat részvényének árfolyama mélypontjára zuhant; az olasz menedzserben sokan látják a Vodafone leendő vezérigazgatóját.

Colao egyébként amiatt "mondott fel" júliusban az RCS-nél, mert összekülönbözött a Corriere della Sera főszerkesztőjével, Paolo Mielivel a költségcsökkentésekről és küzdött az anyavállalat bonyolult részvényesi szerkezetének átalakításáért is; a fő részvényesek ezt követően vettek vissza jogosítványaiból, amit nem fogadott el: megállapodott ugyanakkor abban, hogy szeptember 12-ig, az új vezetés kialakításáig még marad.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!