MTI

Nem tud mit kezdeni pénzével a Microsoft

A Microsoft óriási mennyiségű fölös készpénzzel rendelkezik, amelyet nem akar felvásárlásokra fordítani.

A Microsoft taktikát váltott részvény-visszavásárlási programjában, miután a csütörtöki határidő lejártáig az addig az akcióra tervezett 20 milliárd dollárból csak 3,8 milliárd dollárra érkeztek részvényajánlatok. A cég erre válaszul újabb 16,2 milliárd dollárral emelte a programot, 36,2 milliárd dollárra és határidejét 2011. június 30-ig terjesztette ki. A cég június 30-val végződött tavalyi pénzügyi éve végén kasszájában 34,16 milliárd dollár volt készpénzben, illetve rövid lejáratú befektetésekben.

A cég júliusban hirdette meg 20 milliárd dollár értékű részvény-visszavásárlási akcióját, de a cég pénteki bejelentése szerint csak 3,8 milliárd dollár értékű - 155 millió - részvényt ajánlottak fel visszavásárlásra még 24,75 dolláros áron is, ez pedig a Microsoft által megajánlott visszavásárlási sáv felső széle volt. A 155 millió részvény a cég teljes részvénymennyiségének csak 1,5 százaléka. A bejelentés 1,5 százalékkal emelte a Microsoft részvények árfolyamát a Nasdaq piacon a reggeli kereskedésben.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • rigidus #13
    "egyebkent en neha mar-mar igy erzek, pedig nem a microsoftnal programozok :)"

    A kereskedelmi szoftvergyartas mindenutt ilyen, nem csa a Microsoftnal. En spec most abban a helyzetben vagyok, hogy nagyon-nagyon kene a love, de nem megyek vissza a szakmaba barmi is lesz. Beleundorodtam.

    Amiota kiszalltam azota sajat szabadszoftvert fejlesztek ahol magam vagyok az ur. A sajat otleteimet valositom meg benne es nem ugat bele senki. Ha majd elkeszul es lesznek akiket erdekel, akkor lesz ra tamogatas is. Nem tul sok, de valszeg megelek belole. Nekem nem is kell tobb.
  • rigidus #12
    "és előveszed a kocsi csomagtartójából a kötelet, és keresel egy fát..."

    LOL

    Nem, hanem bemessz es beadod a felmondasodat. Ha nem fogadjak el, akkor meg teszel rola, hogy elfogadjak.
  • fflx #11
    fuu, te, ez nagyon szep volt
    egeszen meghatodtam :)

    egyebkent en neha mar-mar igy erzek, pedig nem a microsoftnal programozok :)
  • dez #10
    Vannak más alternatívák is..
  • Cat #9
    és előveszed a kocsi csomagtartójából a kötelet, és keresel egy fát...

    igy akartad folytatni? :D
  • rigidus #8
    Szar. Nem erzel kesztetest, hogy jobban csinald amit csinalsz mert nem motival semmi. Raadasul, ha elojossz egy jo otlettel ami a felhasznaloknak hasznos lehet, bele fog ugatni az arcodba a marketing osztaly ha nem aranybanyat hozol, csak rezbanyat. Mellette napi 12-16 orakat hajtassz, lenyeled a sok profitbuzi fa$zkalap cseszegeteset, idiotabbnal idiotabb otleteiket es professzionalis gui helyett agymosott amerikaiaknak keszitesz ugralo ikonokat, semmitmondo hibadialogusokat meg csecsebecse kabito biszbaszokat. Megfizetnek erte? A szabadsag, nyugalom, elvezet a munkaba tobbet er mint csecse auto amit a haverok/kornyezeted kedveert veszel meg/tartod fenn, hogy megmutasd a vilagnak milyen qrva sokra vitted.

    Aztan par evig elsz ebben es rajossz, hogy az eg vilagon semmit nem tettel le meg az asztala, mert a fejedben jobbnal jobb otletek gyultek ossze evek alatt es senki nem volt ra kivancsi. Undorral jarsz be dolgozni, majd egy reggel mikor felnyitod a szemedet eldontod, hogy eleg volt. Kikapcsolod a telefonodat, beulsz a kocsidba es kimessz a termeszetbe, keresel egy csendes helyet es elhatarozod, hogy eleg volt, majd magad veszed a sorsodat a kezedbe...
  • Béla bácsi #7
    Szegények...
  • fflx #6
    milyen lehet, egy olyan cegnel programozonak lenni, ahol "azt sem tudjak, hogy mit csinaljanak a penzukkel"

    :)
  • Tercsd #5
    Úgy sajnálom őket...
  • Beyond silence #4
    Akkor el lehetne gondolkozni azon hogy mennyiért is kéne majd árulni az új Windowst...