Berta Sándor

Blogszoftvert fejlesztett ki a Microsoft

A program hasonlóan működik, mint a Word, vagyis bárki programozói ismeretek nélkül is képes létrehozni a blogba kerülő anyagokat és akár képeket is elhelyezhet. Az alkalmazás neve Windows Live Writer és már letölthető az első bétaverziója. A szoftverbe épített WYSIWYG-szerkesztőnek köszönhetően bárki offline elkészítheti a blogjában később megjelentetni akart szövegeket, majd feltöltheti őket a világhálóra. A Live Writer nemc sak a Microsoft Live Spaces platformjával működik együtt, hanem más népszerű rendszerekkel is, például a LiveJournal, a TypePaddal, a Wordpress-szel és a Bloggerrel. Van lehetőség a HTML-forráskód megjelenítésére és módosítására, illetve a Windows Live Local szolgáltatás segítségével akár térképeket is beszúrhatunk a szövegbe.

A Microsoft egyúttal kiadott egy fejlesztői csomagot, amely lehetővé teszi az audio- vagy videolejátszó szoftverek blogokba való beépítését és miniatürizált képekre mutató linkek elhelyezését is. A Windows Live Writer első bétaverziója innen tölthető le.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • szacsi #5
    szoftverbazisban rakeresel szepen
  • Panyi #4
    Nekem az tetszik benne, hogy nem kell belépnem a bloggerbe meg mire eljutok oda hogy szerkeszteni kelljen...
    Egyébként a blogger csinált egy plugint a wordhöz és az is bőven megfelel, csak nem használok MS wordöt és csak ahhoz van
  • htmm #3
    Hat, blogszoftver.
    Itt van pl amit en csinaltam a sajat blogomhoz. Igaz kezdetleges, de azzal is tudok irni, sot, meg kepeket is be lehet szurni! :)
    Amugy nekem ez kicsit ugy tunik, mintha valami "gelturbozott" wysiwyg html editor lenne...
  • Panyi #2
    Akkor please mondj egyet nekem, mert egyelőre én egyet sem találtam... csak ezt
  • GHost82 #1
    És ismét feltalálták a spanyol viaszt, nem mintha nem lenne a piacon kismillió blog szoftver.