Berta Sándor

Milliárdos károkat okoznak a kártevők

A Consumer Reports amerikai fogyasztóvédelmi szervezet legfrissebb jelentése szerint az elmúlt két évben bekövetkezett online támadások miatti kár elérte a 8 milliárd dollárt.

A 2000 háztartás bevonásával elkészített dokumentumból kiderült, hogy az elmúlt két esztendőben az amerikai felhasználók harmadának életét keserítette meg valamilyen ártalmas programocska. A legtöbb kárt, mintegy 5,2 milliárd dollárt a vírusok okozták. A fennmaradó 2,8 milliárd dolláron a spam e-mailek, a kémprogramok és az adathalászók osztoztak.

A válaszadók negyedének nagy, átlagosan 109 dolláros kára származott a vírustámadásokból. Nagyobb pusztítást jelentett a phishing, amelynél az egy személyre jutó kár összege elérte a 850 dollárt. A spamek a felhasználók felének jelentettek komoly problémákat, a kémprogramok pedig közel egymillió háztartásban okoztak nagy riadalmat és komoly károkat, több ezer esetben a számítógépeket is le kellett cserélni. A kémprogramok által okozott kárt a Consumer Reports kutatói 2,6 milliárd dollárra becsülték.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • geribek #1
    Egy kémprogram miatt lecserélni az egész gépet?!:S
    Nem túlzás ez egy kicsikét?