Specker Balázs

Notebook-előrejelzés a ThinkPad atyjától

Arimasa Naitoh, a ThinkPad notebookok atyja és a Lenovo fejlesztéseiért felelős alelnöke úgy véli, az üzemidő növelésén kívül a teljesítmény a jövőben is kulcsszerephez jut a laptopok piacán.

Naitoh úgy nyilatkozott a megjelent újságíróknak, hogy több felhasználó és elemző meg­győ­ző­dé­sére ellenére, mely szerint a telje­sítmény a jövőben nem jut köz­ponti szerephez a laptoppiacon mivel a PC-k már így is épp elég erővel bírnak, ő továbbra is úgy látja, hogy e tényező egyre fontosabb szere­pet játszik majd a gépek vásár­lásakor. A szak­ember szerint a Vista (különösen annak Aero grafikai motorja) és a biztonsági szoftverek miatt nem lehet figyelmen kívül hagyni a gyorsaságot - írja a ZDNet.

Az akkumulátorok üzemideje is egyre nagyobb jelentőséggel bír, főleg, hogy egyre inkább közeledik az egyetlen akkumulátorral egész nap működő laptopok kora. A notebook-guru úgy véli, hogy - különösen a használhatósági idő szempontjából - az üzemanyagcellák előtt még fejlesztések hosszú sora áll. Nem csak arról van szó, hogy a Lenovo ádáz küzdelmet vív, hogy az üzemanyagcellákat a hagyományos akkumulátorok "csomagolásába" bújtassa, hanem arra is megoldást kell még találniuk, hogy a teljesítmény ne essen jelentősen vissza a többszöri újratöltések után sem.

Bár a Lenovo elsősorban az üzleti szférára koncentrál, előállt a magánszemélyeket megcélzó Lenovo 3000 szériával is, mivel "egyre többen akarnak olyan ThinkPadot, amelyik nem fekete" - indokolta cége kezdeményezését Naitoh. Ám a helyzet korántsem ennyire nagyszerű. Bill Amelio, a laptopgyártó vezérigazgatója elmondta, hogy az új modellek a régi ügyfelek körében nem feltétlenül aratnak majd osztatlan sikert. "A velünk kapcsolatban álló IT-vezetők úgy szeretik ezt a rendszert, ahogy van, és az, hogy új színekkel és típusokkal állunk elő, nem biztos, hogy tetszeni fog nekik" - nyilatkozta Amelio a DailyTech oldalán.

Naitoh emellett bemutatott néhány Thinkpaddal kapcsolatos tervezési újdonságot, ám azt nem árulta el hogy ezek a fejlesztések - köztük a levehető billentyűzetek és kiemelhető megjelenítők - mikor kerülnek be a ThinkPad modellekbe.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • dotkom #3
    re
  • NeoMaN #2
    ugyanezt akartam írni...
    :)))))))))
  • Yv@n #1
    "Arimasa Naitoh, a ThinPad notebookok atyja és a Lenovo fejlesztéseiért felelős alelnöke úgy véli, az üzemidő növelésén kívül a teljesítmény a jövőben is kulcsszerephez jut a laptopok piacán."

    Remélem amikor ezt így kijelentette a riporter rögtön a dérdére csapott egy "ejj, na ne mondd már baszki, ez biztos?" felkiáltással...anyám...fene nagy jós.