Berta Sándor

Az Office jogtisztaságát is ellenőrizni fogja a Microsoft

A Microsoft elégedett a sokat támadott WGA szoftvereredetiség ellenőrző programjával, ugyanis egy hasonló megoldást tervez az Office irodai szoftvercsomaghoz is.

A Windows Genuine Advantage (WGA) jól bevált. Ezt bizonyítja, hogy a redmondi konszern már egy újabb programon dolgozik, ami stílusosan az Office Genuine Advantage (OGA) nevet kapta.

Az OGA-t már javában tesztelik több országban, így Kínában, Oroszországban és Brazíliában. A cél annak megállapítása, hogy melyik telepített Office csomag jogtiszta és melyik nem. Az OGA engedélyezi a biztonsági és egyéb programfrissítéseket, azonban várhatóan ugyanúgy felbukkanó üzenetekkel idegesíti majd a vétkes felhasználókat, mint a testvére.

Arról egyelőre még nem született döntés, hogy az Office Genuine Advantage mikortól lesz része a Genuine Software Initiative programnak, de ez az időpont sem lehet már messze, mivel kiszivárgott, hogy támogatja az Office spanyol, cseh, görög és koreai változatait.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Caro #3
    Ne aggódj, ilyen nem nagyon lesz.
  • quentit #2
    Mivel aki nem tudná az új office-ban teljesen átalakított kezelőfelület lesz. Még a saját anyja sem fog ráismerni...
  • quentit #1
    Szerintem az bolond aki legális Office-ra vált OpenOffice helyett...

    Ahogy szokták mondani az OpenOffice-t nem nehezebb megtanulni, mint az új, 2007-es Office-t! Tehát legkésőbb akkor érdemes lesz váltani!