SG.hu

Tíz gyártó szállítja az Intel Rosedale chipeket

Az Intel következő generációs Rosedale 2 kódnevű szilícium chipjét a 10 legfontosabb WiMAX eszközgyártó választotta a következő generációs WiMAX hálózatok számára.

A Rosedale 2 alacsony költségű rendszerchip (system-on-ship, SoC), amely támogatja az IEEE 802.16-2004 és az IEEE 802.16e-2005 szabványokat, lehetővé téve ezáltal, hogy a WiMAX modemeket mind helyhez kötött, mind pedig mobil eszközökben használják. Az Intel ígérete szerint az új chippel jobban kihasználhatóak lesznek a hálózat-építő cégek (mint például az Alcatel) által telepített WiMAX hálózatok előnyei.

A mobil WiMAX telepítések felgyorsítására létrehozott széles körű együttműködés keretén belül a Rosedale 2 integráns részét képezi az Alcatel globális Interoperatibility Testing kampányának. Emellett az Intel korábbi fix megoldását, az Intel PRO/Wireless 6115 vezetéknélküli modemet (korábbi kódnevén Rosedale-t) használó jelenlegi ügyfelek mindegyike, beleértve ebbe az Airspan Networks-öt, az Aperto Networks-öt, az Axxcelera Braodband Wireless-t, a Proxim Wireless-t, a Redline Communications-t, a Siemens Home and Office Communication Devices-t, és az SR Telekomot, tervezi Rosedale 2-n alapuló WiMAX megoldások szállítását. A chip kompatibilis az Intel PRO/Wireless 5116 vezetéknélküli modemmel, így egyszerű upgrade lehetőséget biztosít.

A Rosedale 2 mobil képességekkel is rendelkezik, s úgy tervezték meg, hogy az eszközgyártók fix modemjeikről egy szimpla szoftverfrissítés segítségével válthassanak mobil alkalmazásra. A Rosedale 2-n alapuló eszközök használatával az adatszállító cégek választhatnak, hogy vagy azonnal mobil WiMAX hálózatot telepítenek, vagy egy olyan fix WiMAX hálózatot, amely a későbbiekben könnyen és költséghatékonyan alakítható át mobil hálózattá.

A Rosedale 2 azon várható mobil WiMAX megoldásokból álló termékcsaládjának új tagja, amely mobil WiMAX PC kártyát és az idei évben már bejelentett Ofer kódnevű egycsipes, többsávos Wi-Fi/WiMAX rádiót tartalmazza. A tesztpéldányokat most szállítják az ügyfeleknek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!