MTI

Mondd, hogy Bush, és már le is hallgatnak

A szentpétervári G8-as csúcstalálkozó idején elég lesz bárkinek telefonon kimondani olyan szavakat, mint Bush, Putyin vagy bomba, és máris automatikusan lehallgatás alá helyezik vonalát - értesült a szombaton kezdődő csúccsal kapcsolatban a moszkvai Nyezaviszimaja Gazeta.

Erre az alkalomra külön lehallgató rendszert helyeztek üzembe - közölte a lappal egy nagy mobiltelefon-szolgáltató névtelenségbe burkolódzó illetékese. A megfigyelésnek egyaránt tárgyát képezik a vezetékes és a mobil telefonok, és az elektronikus üzenetek. "Működési engedélyünk egyik kikötése, hogy rendkívüli körülmények között segítenünk kell a biztonsági szolgálatok munkáját" - magyarázta az illetékes. Moszkva, amely első alkalommal elnököl a hét legfejlettebb országot és az Oroszországi Föderációt magában foglaló G8 csoport állam- és kormányfőinek ülésén, július 15. és 17. között Szentpéterváron rendezi meg a találkozót.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • rigidus #8
    Jelbeszedrol meg nem hallottak valszeg.
    Pl.:
    Bush --> Goreny
    Putyin --> Huncutka
    Bomba --> Koton

    stb.
  • dondore #7
    2x megvalasztottak, mirol beszelsz?

    Mo kormanya meg mas teszta.
  • close05 #6
    ez jó lesz az ilyen esetekbe: "csá tegnap BOMBA jó buli volt, kár, hogy nem jöttél" xD
  • Béla bácsi #5
    Én azért még tudnék pár olyan szót mondani, amikre ezek a huncut fiúk felfigyelnek.
  • noss #4
    :D

    GWB -> a lap alján ha jól láttam a népszerűségi indexe látható -> Mo. kormánya egy ilyen népszerűtlen elnök mellé állt teljes vállszélességgel, mikor az hazánkba "látogatott"...
  • djukel #3
    "elég lesz bárkinek telefonon kimondani olyan szavakat, mint Bush, Putyin vagy bomba, és máris automatikusan lehallgatás alá helyezik vonalát" Ehhez viszont az kell hogy már eleve lehallgassák az összes vonalat máskülönben honnét tudnák a köcsögök, hogy én Busht szeretném likvidálni?
  • Ronny #2
    na igen, ha a helyükben lennék én is bejelentettem volna előre, hogy aztán Tanyasi Bunkóra és ajéndékcsomagra változtassák a kulcsszavakat.
  • pemga #1
    A voip nem? Ez már csak azért is fura, mert a voip a legolcsóbb arrafelé a sok kommunikációs forma közül.