Napi Online

Tolja maga előtt a Vistát a Microsoft

Lekésheti a legeslegutolsó megjelenési határidőt is a Microsoft új operációs rendszere, a Windows Vista.

Miközben Steve Ballmer, a Microsoft vezérigazgatója azt mondta a cég viszonteladó partnereinek rendezett konferenciáján, hogy a Windows következő változatait sokkal gyorsabban fogják fejleszteni, mint az eddigieket, Bill Gates cégalapító egy fokvárosi konferencián elismerte: elképzelhető a legújabb Windows, a Vista piacra dobásának elhalasztása. A program megjelentetését folyamatosan halogatják, egyik határidőt a másik után lépik át.

A legutóbbi időpont 2007 januárja, ezzel kapcsolatban mondta el most Gates, hogy ha a bétaváltozatok tesztje arra készteti a Microsoftot, akkor nem fogják betartani ezt a határidőt sem. Pillanatnyilag 80 százalékra teszi, hogy a felhasználók a jövő év első hónapjától elkezdhetik licencelni a Vistát. (Annyiban nem vesztenének semmit a további halogatással, hogy már a januári időponttal is elszalasztják a karácsony előtti bevásárlási szezont.)

A Windows jelenleg futó változata, az XP 2001-ben jelent meg, Ballmer szerint a jövőben nem fordulhat elő, hogy annyi idő teljen el két váltás között, mint amennyi az XP és Vista között el fog telni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • quentit #11
    Hát, 2007 márciusáról már eddig is szóltak a pletykák... Tőlem amúgy 2007 végén is megjelenhet...
  • Equ #10
    "Túlsokmindenbe vág bele és egyikben sem tud nagyszerű lenni."

    Te jó ég, vajon milyen piaci részedése lenne a windowsnak, office-nak, pda-s mobil winnek, ha "nagyszerű" is lenne? 100%? LOL

    Miközben azt a pár %-ot is a tökingyenes termékek viszik el, miközben a ms termékek méregdrágák, mégis viszik mint a cukrot.

    Hogy mi a túlsokminden az relativ. De érdekes módon mikor néhány éve belevágott pl. a pda-k piacára, akkor az ott majdnem egyeduralkodó palm-ot pár év alatt majdnem 0-ra szoritotta vissza (a linuxal egyetemben, mert az is előbb volt pda-ra, mint win) és egy újabb piacon lett egyeduralkodó... Hogy ez túl sok piac lenne, annak meg "némileg" ellentmondanak a minden évben megdőlő pénzügyi rekordok.

    Hogy tolják a vista megjelenését, az egyrészt dicséretes (will be released when it's ready) másrészt az is azt mutatja, mennyire nincsen sehol a konkurencia, nincs okuk sietettni, a fél évtizedes xp is bőven megállja a helyét.
    Az újabb és újabb oprendszerek meg egyre kiforrottabban kerültek ki a piacra, elég csak megnézni a kiadott serive pack-ek számát, nt 6, 2000 4, xp 2, 2003 server 1. és ezekben mindben benne van a ma elfogadott megfelelő szintű működés-biztonság, nincs jelentősége, hogy melyiket mikor adták ki. (nt-hez ráadásul már nem is fejlesztenek sp-t jóideje) Remélhetőleg az eltolt vista is folytatja ezt a hagyományt, mivel most mégtöbb idejük volt a kiadás előtti javitásra/tesztelésre...
  • asysoft #9
    Én amondó vagyok, inkább késsen még pár hónapot, de akkor úgy jöjjön ki, hogy azt mondhassuk, jó lett.
  • turul16 #8
    Miben legyen jobb?
  • axerow #7
    :D:D:D
  • fawcet #6
    Kéne egy projekt ami Vistát is lepipálná.
    Nem Ms gyártaná.
  • tomo #5
    steve 'and you even get a calculator' ballmer

    az ugyes marketinges.
  • mousee #4
    Majdcsak elkészül valamikor... addigra meg már tök elavult lesz... király ez az ms
  • drwho #3
    ÉAssan ez is bekerül a Duke Nukem Forever, Stalker stb. Listába... Az M$ szerintem elvesztette a fókuszt. Túlsokmindenbe vág bele és egyikben sem tud nagyszerű lenni. Ha az oprendszerük nagyon jó lenne meg az offiszuk is, akkor nem anyáznának ennyit az emberek. Mostanra az XP elérte (talán) azt a szintet, amit a Win98-tól vártak anno...
  • totya4 #2
    "Ballmer szerint a jövőben nem fordulhat elő, hogy annyi idő teljen el két váltás között, mint amennyi az XP és Vista között el fog telni."

    El kéne magyarázni ennek az úrnak, hogy az operációs rendszereket rengetegen használják majd, és a hibák miatt eszméletlenül szívnak vele. Tehát hasraütésre ne mondja azt, hogy kétévente adnak ki új oprendszert, mert ez egy elmebeteg gondolat - semmiféle reális alapja nincsen. Akkor kell kiadni egy oprendszert, ha az megfelelően meg lett csinálva. Ha nem tudnak 10 év alatt írni egyet, akkor majd ír más.