Napi Online

Tőzsdére megy a Bookline.hu?

A következő hónapban bevezethetik a Bookline.hu internetes könyváruház részvényeit a Budapesti Értéktőzsdére - adta hírül a Bloomberg.

A hírügynökség írásából kiderül, hogy a jelenleg 327,5 millió forintos jegyzett tőkével rendelkező társaság - amelynek egyébként Korányi G. Tamás, lapunk tőzsdei rovatvezetője igazgatósági tagja - idén nem tervezi új részvények kibocsátását, a tőzsdére a már meglévő papírok kerülnének. (A Bookline.hu tőzsdei bevezetési tájékoztatójának tervezete pillanatnyilag a PSZÁF jóváhagyására vár.)

Amint Márffy György, a Bookline.hu igazgatóságának elnöke a Bloombergnek elmondta, a társaság idén cd-vel és dvd-vel, valamint számítástechnikai cikkekkel bővíti antikvár és új könyvekből álló termékskáláját és az év végén várhatóan megjelenik a szlovák piacon is. A tavalyi 600 millió forint után idén másfél milliárdos árbevételre számító társaság részesült a gazdasági minisztérium 87,5 millió forintos, tőzsdei bevezetést támogató keretéből, akárcsak a TVNetWork, amely idén 400 millió forint értékű részvényét kívánja a bevezetés után értékesíteni.

A hírügynökség idézi Horváth Zsoltot, a BÉT vezérigazgatóját is, aki idén hat-hét új tőzsdei bevezetéssel számol. (Ezek egyike a Graphisoft Park lehet, amely a múlt héten vált ki a Graphisoft SE-ből.)

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!