Médiainfo

2 millió felett a bejegyzett .eu domének száma

Már több mint 2 millió internetes címet regisztráltak az idén április óta bejegyezhető .eu domén alatt.

Az .eu ezzel a .de és a .uk mögött immáron a harmadik leggyakoribb domén Európában. Az európai azonosító a németek körében a legnépszerűbb, akik összesen 631 ezer .eu végződésű internetcímet regisztráltak. Őket követik a britek csaknem 374 ezer elérhetőséggel és a hollandok megközelítőleg 237 ezer bejegyzéssel.

Az .eu ezzel igen rövid idő alatt a harmadik leggyakrabban használt doménné nőtte ki magát Európában, nemzetközi összehasonlításban pedig hetedik a rangsorban. A régióban csupán a népet .de és a brit .uk végződés fordul elő gyakrabban, míg világszerte az .info, .org, .net és .com domének a leggyakoribbak.

Az Európai Bizottság által az .eu domén üzemeltetésére létrehozott non-profit szervezet, az EURid ügyvezetője elmondta: "Amikor ez év áprilisában nyilvánossá tettük az .eu domént, tudtuk, hogy népszerű lesz, de nem számítottunk ilyen nagy érdeklődésre. Örömmel tapasztaljuk, hogy Európa minden országából érdeklődnek, és európai identitásukat az interneten is közvetíteni szeretnék az emberek."

A bejegyzésekről országos bontásban nyilvántartott statisztikákat a szervezet weboldalán is követhetik az érdeklődők.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!