Berta Sándor

Egyre valószínűbb a Microsoft európai büntetése

Az európai uniós tagországok versenyhivatalainak vezetőinek nem hivatalos találkozóján több bírálat is érte a Microsoftot, mondván nem teljesítette megfelelő mértékben az Európai Bizottság elvárásait.

Neelie Kroes, az Európai Unió versenypiaci biztosa a versenyhivatalok vezetőinek támogatását kérte és gyakorlatilag egyhangúlag meg is kapta abban a kérdésben, hogy kiszabható-e a napi 2 millió eurós bírság az amerikai vállalatra. Mivel ez az összeg tavaly decemberig visszamenőleges hatályú, így eléri a 400 millió eurót.

Mint ismeretes, az Európai Bizottság (EB) és a Microsoft közötti vita, majd per 2004 óta tart. A testület 497,2 millió eurós pénzbírságot szabott ki a konszernre és kötelezte arra, hogy engedjen betekintést a konkurens cégeknek a forráskódjaiba. Az európai szervezet szerint azonban ez csak részben valósult meg. Az Európai Bizottság néhány héten belül dönt a kérdésben.

A Yahoo hírportál információi szerint ennek már csak azért is nagy a valószínűsége, mert időközben több forrás is megerősítette, hogy a végleges döntésre legkésőbb vagy július 12 vagy július 19-én kerül sor. vagyis a Microsoftnak még addig van ideje, hogy ha el akarja kerülni a napi 2 millió eurós pénzbírságot.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • malkavian #4
    Ohh, mit rejthetnek azok a forráskódok? Nagyon titokzatos...
  • turul16 #3
    Tudnak harácsolni a dokik :)
  • drwho #2
    Csak összehasonlytásként: Ma kb 800M dollár egy új gyógyszer kifejlszetésének költsége!
  • drwho #1
    Azért ez a huza-vona, akárhogy is nézzük nonszensz! 492M euró? Ez milyen kasszába megy? 150Milliárd forintnyi, euróban nem kevés!