Gyurkity Péter

Feltörték a Microsoft francia oldalát

Az itthon is sok kellemetlenséget okozó török hackerek a szoftvercég francia oldalán is tiszteletüket tették. A sikeres támadás állítólag rossz konfigurációs beállítás következtében jöhetett létre, az oldal azóta sem elérhető.

A Zone-H tudósítása szerint a TiTHacK álnéven futó török hackerek vasárnap jutottak be a szerverre és nem sokkal később átszabták az experts.microsoft.fr főoldalát. Nagy károkat ezzel nem okoztak, de a cég a hatóságok segítségével igyekszik nyomukra bukkanni és természetesen nemsokára helyreállítják az eredeti állapotot.

A támadók által módosított főoldalon rövid üzenetet helyeztek el, amely a következőképpen szólt: "Hi Master (: Your System 0wned By Turkish Hackers! redLine ownz y0u! Special Thanx And Gretz RudeBoy |SacRedSeer| The_Bekir And All Turkish HacKers next target: microsoft.com date: 18/06/2006 @ 19:06 WE WERE HERE...." Amint az látható, mindössze a bizonyítási vágy indította a hackereket a lépésre, és következő célpontjuk a microsoft.com, ami minden bizonnyal nem lesz ilyen könnyű falat. Ilyen irányú támadást eddig még nem észleltek, ám az is előfordulhat, hogy mindössze ijesztésnek szánták az üzenetet.


A Microsoft időközben elnézést kért a kimaradásért. Állításuk szerint egy rossz konfigurációs beállítás tette lehetővé a behatolást, amit azóta kijavítottak. Az oldal - amely egy közelebbről meg nem nevezett tárhelyszolgáltatónál található - Windows Server 2003 operációs rendszeren és IIS 6.0 szoftveren fut, vagyis teljességgel hazai pálya a cég szempontjából. Arról nem szól a fáma, hogy az oldal mikor lesz újra elérhető eredeti állapotában.

Török illetőségű hackerek különböző oldalak feltörésével itthon is több esetben okoztak gondot. A Mohamed-karikatúrák körüli botrányt követően egyes weblapokon hazafias, az európai országokat támadó üzeneteket helyeztek el, amelyekben rossz angolsággal igyekeztek bizonyítani, hogy ennél még az Oszmán Birodalom is toleránsabb volt. Egy azeri hackercsoport pedig áprilisban száz magyar honlapon helyezett el írásos anyagot, amelyben a Magyarországon elítélt azeri tiszt elleni ítélettel szemben foglalnak állást.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • sgblake06 #26
    Szerintem igaza van medawo-nak. Ha ti is lesztek olyan "lámák" mint az az emberke aki fektörte az MS.fr -t akkor pofázzál. Mellesleg ő (aki feltörte az MS.fr-t) az ért ahhoz amit csinál!.
  • rigidus #25
    A fenti cikkben arrol olvashatunk, hogy felnyomtak egy oldalt, de megint kezd atmenni az egesz beszelgetes utcai drukkerhaboruba.

    "Mellesleg a sok hacker (ami csak halkan jegyzem meg helyesen cracker..) szerintem mind a Linuxot istenítő lúzerek közül kerül ki.."
    Szerintem meg a vilagon az osszes baromsag ugy szuletik, hogy valaki osszekapcsolgat hulyesegeket a sajat kis szuk mikrovilagaban, majd az osszes tobbi hasonszoru el kezdi uberelni. Koszonom az illusztraciot.

    Mellesleg ezek a "torok sracok" egy magyar linuxos szervert nyomtak fel nehany nappal a fenti elott. Tehat nem mindenki csak addig lat, hogy: "tyii tesukam az iin tehenemnek meg annal is uberebb manokenjarasa van am, mer' az az enyim...".

    Mellesleg a lipsz.hu-t is emberek tartjak karban meg a microsoft.fr-t is. Ahol emberek dolgoznak ott fordulnak elo hibak is. Ha egy szerver nincs megfeleloen karbantartva, es napi rendszeresseggel ellenorizve, az elobb utobb igy jar.

    Biztonsagi resek meg mindenutt vannak. Hiszed vagy nem a a te szamitogeped - amit nap mint nap frissitesz - is hemzseg a biztonsagi resektol, legyen azon barmilyen oprendszer is. A kerdes csak az, hogy ki fogja azt elobb megtalalni, a fejleszto aki foltozza, majd bejelenti vagy a cracker aki romma zuzza, vagy rosszabb esetben hozzajut a banki adataidhoz es lelep a megtakaritott penzeddel.

    L. vs. W.
    A legszebb, legdragabb autot is el lehet kotni, fel lehet boritani, meg meg is lehet dogleni benne.
  • medawo #24
    Bocs helyesbítek: Aki feltör a "legnagyobbnak kikiáltott" cég egyik oldalát az talán nem láma.

    Amugy meg a láma az nem ért semmihez. Ha már ilyet tud akkor nem tudom miért láma. Ha nektek még ez is láma akkor elég magasra tettétek a láma mércét. Ezekszerint sokat meg kell tenni, hogy valaki elérje a láma jelzőt.
  • quack #23
    a kurva mamikájukat ezeknek a törököknek, fifahungaryt is ilynek tortek mar fel sokszor...
  • eminemboy #22
    ugyess :))
    azert ennyire epp nem vagyok jo...
    nekem kellene 2 ev mire sikerulne...
  • turul16 #21
    "Mellesleg a sok hacker (ami csak halkan jegyzem meg helyesen cracker..) szerintem mind a Linuxot istenítő lúzerek közül kerül ki.."

    Szerintem a Linux arcok inkább tudnának feltörni Unix szerű rendszereket (apche-al), mert azt jobban ismerik.. Ált. Közük sincs az MS cuccaihoz, IIS-hez meg hasonlókhoz.

    MS-nek meg gratu, hogy nem talált normális rendszer gazdit...
  • kbupdate #20
    még jó hogy csak halkan jegyezted meg, így nem égtél akkorát:)
  • DjDano #19
    az a jó benne hogy a MS divatfikázók és Linux fanok itt örömködjenek a topikban...

    Mellesleg a sok hacker (ami csak halkan jegyzem meg helyesen cracker..) szerintem mind a Linuxot istenítő lúzerek közül kerül ki..
  • DjDano #18
    észre se veszed hogy te beszéled a legnagyobb hülyeségeket !
  • Emmegki #17
    nem tudom ebben mi a jo