Specker Balázs

Érkezik az eBaybe bújtatott Skype

Az eBay bejelentette, hogy tengerentúli aukciós oldalán integrálni kívánja a tulajdonában lévő Skype VoIP rendszert. A vállalat megpróbálja felmérni, hogyan használhatná fel a Skype-ot az eladók és vásárlók közötti kommunikációra.

Bill Cobb, a kereskedőoldal Észak-Amerikai régiójáért felelős elnöke elmondta, hogy vállalata megpróbálja felmérni, hogyan használhatná fel a Skype-ot az eladók és az információéhes, potenciális vevők közötti kommunikációra. "A Skype temérdek lehetőséget hordoz magában arra, hogy az eladók még közelebbi kapcsolatot alakíthassanak ki a licitálókkal" - vélekedett Cobb a TechNewsWorld oldalán.

Minden bizonnyal a hagyományos kommunikáció kibővítése volt az egyik fő hajtóerő, amikor tavaly októberben az eBay 4,2 milliárd dollárért megvásárolta a Skype-ot. A hírek szerint június 19-től a portékáikat eladni kívánó felhasználóknak lehetőségük lesz Skype Me feliratú gombokat rakni árukínálatukhoz. A "kérdezz egyet az eladódótól" reklámszlogenként is ismert szolgáltatás ingyenes információszerzési lehetőséget jelent majd az érdeklődőknek.

Az eBay egyelőre azonban óvatosan tekint a netes hívások szélesebb körű integrálására, mivel a VoIP csatornán folyó online üzletkötések igencsak gyerekcipőben járnak, ráadásul azt sem szeretné, ha egy rámenősebb technológiai változtatás hatására több száz konzervatívabb ügyfelét veszítené el. Az amerikai piac az eBay összbevételeinek 38 %-át teszi ki. A már több mint 100 millió regisztrált felhasználóval bíró Skype népszerűsége töretlen a világ minden pontján, különösen Európában és Ázsiában, ám úgy tűnik, hogy az Egyesült Államokban meglehetősen lassan találja meg a célközönségét - írja a ZDNet.

Az eBay 14 kategóriában teszteli majd a Skype lehetőségeit. A fő célt azok a termékek jelentik, amelyek magas áruk vagy bonyolultabb felépítésük miatt több fontos kérdést is felvethetnek. A mostani kezdeményezésnek is megvan a maga előélete, hiszen az új kommunikációs forma már öt kisebb piacon - így Belgiumban is - jóideje elérhető.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Tercsd #2
    Hát igen...
  • Feriboy #1
    Ha eladó lennék akkor nem biztos, hogy használnám. Állandóan zaklassanak hülye kérdésekkel, aztán minden második megpróbálná aukción kívül olcsóbban megvenni a cuccot...