Specker Balázs

A McAfee szerint négy felhasználótípus van

A McAfee a héten arról adott tájékoztatást, hogy a cég nemrég bejelentett Falcon biztonsági csomagja négy változatban lesz elérhető a közeljövőben.

Az ígéretek szerint a Symantec és a Microsoft riválisának szánt védelmi rendszer különböző verziói közül mindenki megtalálhat a neki legmegfelelőbbet. Az eltérő változatok révén a biztonsági cég a drágább lehetőségeket prémium kategóriaként kínálná a felhasználóknak. Ez a megközelítés merőben elüt a Microsoft rivális OneCare-jétől és a Symantec Norton 360-tól, amelyek egy kalap alatt oldanák meg a biztonság kérdését.

Marc Solomon, a McAfee termékigazgatója úgy nyilatkozott, hogy mind a négy termékük tartalmazna antivírus, antispyware védelmet és tűzfalat is. Ráadásul a csomaghoz a webhelyek megbízhatóságát kijelző SiteAdvisort, valamint több karbantartó szoftvert is mellékelne az antivírus vállalat. "Ahelyett, hogy egy mindenre megoldást nyújtó szolgáltatást kínálnánk vásárlóinknak, négy, különböző célközönségnek szóló szolgáltatáscsomaggal állunk elő" - fogalmazott Solomon a Security Pro News oldalán.

A McAfee a múlt héten bejelentett Falcon-csomag révén kivánja felvenni a versenyt a Symantec és a Microsoft termékeivel. A termékcsalád belépő szintű tagja a McAfee VirusScan Plus, ami a legalapvetőbb szolgáltatásokat hordozza magában. A következő lépcsőt a PC Protection Plus jelenti, melyben már biztonságimentési funkciók is helyet kaptak, sőt az adatokat állítólag CD-re, DVD-re, külső vagy hálózati meghajtóra is lehet majd archiválni.

A McAffe Internet Security Suite e funkciók mellett tartalmazni fog adathalászat és azonosító védelmet, spamszűrést, valamint szülőifelügyelet-opciókat is. A csúcsot a rangsorban a Total Protection képviseli majd, amely a vezetéknélküli hálózatok védelmére is igyekszik megoldást találni. A Falcon-csomag termékeit szolgáltatás formájában, előfizetéséses rendszerben vehetik igénybe a felhasználók - írja a ZDNet.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • stukov #6
  Van valami jó ingyenes vírusirtó-antitrójai-tűzfal az egyben kombináció?
 • h4x0r #5
  A phiserek és a spammerek. :)
 • Garfield #4
  "Ahelyett, hogy egy mindenre megoldást nyújtó szolgáltatást kínálnánk vásárlóinknak, négy, különböző célközönségnek szóló szolgáltatáscsomaggal állunk elő" - fogalmazott Solomon a Security Pro News oldalán.
  [...]
  A McAffe Internet Security Suite e funkciók mellett tartalmazni fog adathalászat és azonosító védelmet, spamszűrést, valamint szülőifelügyelet-opciókat is.


  Melyik az a célközönség, amelynek nincs szüksége spamszűrésre vagy phising-védelemre?
 • Darth Sith #3
  a négy felhasználó típus VAN vagy az hogy négy különböző csomag jön, amely különböző rétegeket céloz meg sztem nem ugyanazt jelenti.
 • vttomi #2
  "Marc Solomon, a McAfee termékigazgatója úgy nyilatkozott, hogy [...] négy, különböző célközönségnek szóló szolgáltatáscsomaggal állunk elő"
 • Monkey #1
  Ahha... Értem... És akkor ebből most hogy is jön, h. "A McAfee szerint négy felhasználótípus van"?