SG.hu

Megoldás-központokat hoz létre a SAP

Az SAP regionális megoldás-központokat hoz létre a középvállalatok fejlődésének segítésére.

Az SAP bejelentette, hogy olyan regionális megoldás-központokat hoz létre, amely lehetővé teszik, hogy tovább bővítsék a világ legnagyobb, kis- és közepes vállalatok (kkv-k) számára kifejlesztett iparág-specifikus üzleti szoftvermegoldások portfolióját. Az Amerikában, Európában, Közel- Keleten és Afrikában székhellyel rendelkező stratégiai csapatokkal működő SME Solution Center célja, hogy a partnerekkel együttműködve fejlesszen és minősítsen olyan iparági megoldásokat, amelyek gyorsan és előre kiszámíthatóan vezethetők be, gyorsan alkalmazkodnak az üzleti igények változásához és megfelelő iparági tapasztalattal rendelkeznek. A 2006-os év során az SAP világszerte mintegy 80 iparág - és piac-specifikus megoldást tervez bevezetni.

A Barcelonában (Spanyolország), Londonban (Egyesült Királyság), Newton Square-ben (Pennsylvania, Egyesült Államok), Prágában (Cseh Köztársaság), Szingapúrban, és Walldorfban (Németország) létrehozandó központok az SAP működési régiót lefedve fognak támogatást nyújtani az SAP partnerei számára. A központok az SAP legjobb gyakorlatán alapuló metodológiát, dokumentációt, és előre konfigurált, végponttól végpontig terjedő (end-to-end) üzleti szcenáriókat fejlesztenek ki, amelyek segítségével előre tervezhető lesz a bevezetés ideje és költségei. A központok által kifejlesztett megoldások segítségével a kis- és közepes vállalatok igen rövid idő alatt képesek lesznek kiaknázni az SAP szoftvere által nyújtott működési hatékonyságot, és olyan rugalmas platformot telepíthetnek, amely növeli egyedi, megkülönböztető versenyelőnyüket.

"Megfelelő, az egyedi iparágakra vagy mikrovertikális igényekre szabott megoldások, illetve az azok szállítására képes szoftvergyártók nélkül a közepes méretű vállalatok számos iparágban nem kapják meg a megfelelő színvonalú szolgáltatásokat ahhoz, hogy meg tudjanak felelni a piac igényeinek" - mondta el Bob Anderson, a Gartner Csoport kutatási igazgatója. "Ugyanakkor előfordul, hogy a partnereknek nem áll rendelkezésükre elegendő forrás ahhoz, hogy új megoldásokat dobjanak piacra. A specifikus piaci igényekre és az iparági lehetőségekre koncentráló regionális csapatok létrehozása segíteni fog az egyre növekvő piaci igények kielégítésében, hiszen a kkv-k egyre inkább az informatika nyújtotta eszközök segítségével kívánják növelni versenyképességüket."

Miközben a közepes méretű vállalatok számos olyan kihívással szembesülnek, mint nagyobb versenytársaik, sokan közülük még mindig nem rendelkeznek olyan megoldásokkal, amelyek a megfelelő szintű sajátosságokkal, kifinomultsággal és skálázhatósággal rendelkeznek. A központok segítségével az SAP és partnerei a világszerte mintegy 650 elérhető megoldásból álló portfoliót állítanak össze. A középpontban többek között az autóipar, a vegyipar, a fogyasztási cikkek, kereskedelem, fémfeldolgozás, tudományok, élelmiszeripar, csúcstechnológia, ipari gép- és alkatrészgyártás, logisztikai szolgáltatók, szolgáltatások, közszéfre, kiskereskedelem és nagykereskedelmi disztribúció áll.

"A befektetés gyorsabb megtérülése, a rövidebb bevezetési idő és az alacsonyabb költségek segítségével mintegy 60%-ot tudtunk spórolni" - nyilatkozta Jan Orsuliak, a szlovákiai Oravska Lesná-ban működő Avex Production nevű elektronikai alkatrészgyártó ügyvezető igazgatója. "Terveink szerint idén megduplázódik profitunk, amit az SAP tesz lehetővé, hiszen a szoftver segítségével hatékonyabban kezelhetjük és ellenőrizhetjük költségeinket."

A központok egyúttal oktatási és értékesítési eszközökkel is szolgálnak majd a megoldások hatékonyabb marketingje és értékesítése érdekében, valamint olyan keretet teremtenek, amelyek segítségével a partnerek lokalizálhatják a megoldásokat az új piacokra történő bevezetés érdekében. Ennek eredményeképpen a partnerek kiterjeszthetik az SAP-val kapcsolatos

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!