Specker Balázs

Az AOL is belép a biztonsági piacra

Az AOL is belépni készül a biztonsági iparágba. A cég új szoftvereit a tervek szerint nemcsak az előfizetők tölthetnék le, hanem a nagyközönség számára is elérhetőek lennének.

A Total Care néven futó alkalmazás már néhány héten belül a szoftvertesztelők kezébe kerülhet. Egy, az AOL-hez közel álló - hírforrás szerint a termék mind a biztonsági mind a karbantartó funkciókat ellátja majd, így a Microsoft nemrég debütált Windows Live OneCare-jével valamint Symantec és a McAfee nemsokára piacra kerülő védelmi rendszerével is versenyre kelhet. A Time Warner tulajdonában lévő cég emellett egy Active Security Monitor néven futó biztonsági eszközt is tesztel, amely a számítógép biztonsági állapotát hivatott feltérképezni, és tanácsokat adni a védelem javítására, értesült az internetnews.com

A cég eddig meg nem nevezett biztonsági szolgáltatók segítségével fejlesztette ki a Total Care-t. Jelenleg az AOL a McAfeeval és a CA-val dolgozik együtt az AOL Safety and Security Centeren, amely ingyenes tűzfalat, antivírus, antispyware és adathalászat elleni védelmet nyújt a vállalat előfizetőinek.

A Gartner közvéleménykutató cég felmérése szerint a felhasználók egyre többször veszik igénybe internetszolgáltatóik védelmi szoftvereit ahelyett, hogy üzletekből vagy az internetről szereznék be az antivírus cégek termékeit. "Úgy véljük, a nagy internetszolgáltatók és a keresőcégek egyre másra indítják majd be saját biztonsági szolgáltatásaikat" - nyilatkozta Arabella Hallawell, a Gartner elemzője.

Az új trónkövetelők bizony megingathatják a piac több mint 70%-át uraló Symantec hatalmát. Ráadásul a Norton Antivirussal kapcsolatban mostanában felröppent negatív hírek sem segítik elő a biztosnági mogul helyzetét. "A Symantec sokat veszít majd, amiért nem hajlandó számolni az internetszolgáltatókkal" - összegezte Hallawell a CNet oldalán.

A PC-s biztonsági szoftveres piac tovább nő, tavaly már az 1,95 milliárd dolláros forgalmat is elérte, ami 17%-os emelkedés éves növekedés jelent. A Gartner az idei évre mérsékeltebb fellendülést jósol.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Darth Sith #1
    "Az új trónkövetelők bizony megingathatják a piac több mint 70%-át uraló Symantec hatalmát"
    had ingassák csak. Amíg nem képesek rendesen optimalizált programot írni, addig nem kérek belőle. Milyen az már hogy megeszik 100MB RAM-t és még tetü lassú is lesz tőle a gép. Optimalizálják, írják meg rendesen, akkor szóbajöhet.