Berta Sándor

Külön Internet Explorer változat Vistára

A Vistába integrált böngésző az Internet Explorer 7+ nevet kapja és jóval több funkcióval fog rendelkezni, mint XP-t támogató testvére.

Ilyen új funkció lesz például a beépített gyermekvédelem, aminek segítségével minden eddiginél hatékonyabban védhetik meg a káros tartalmaktól a szülők csemetéiket. Ezenkívül újdonság a védett mód és a továbbfejlesztett hálózatdiagnosztikai funkció is - derült ki a Microsoft fejlesztői blogjának egy egy bejegyzéséből. A védett módnak köszönhetően az IE 7+ képes lesz kivédeni az internetről érkező támadásokat és a böngésző, illetve maga a Vista is állítólag sokkal kevésbé lesz támadható, mint az XP.

Amíg az Internet Explorer 7 normál változata azt a megjelölést kapta, hogy "IE7 running on Windows XP: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 7.0; Windows NT 5.1)", addig ugyanez a jelölés a Vista alá készülő verziónál "IE7+ running on Windows Vista: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 7.0; Windows NT 6.0)". Ez a jelölés elsősorban a weboldalak üzemeltetőinek jelent majd segítséget a két verzió megkülönböztetésére. Az Internet Explorer 7 és az Internet Explorer 7+ a tervek szerint az év második felében jelenik majd meg.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Newfronter #8
    Nem statisztikám, hanem tény.
    http://winportal.net/index.php?id=219
  • drwho #7
    Miért? Neked talán valami statisztikád van a Vistára megjenő kártevőkre így megejelenés előtt majd egy évvel? :) Minél komplexebb valami, annál lassabb és annál sérülékenyebb...
  • Newfronter #6
    Azért mindenképp érdemes váltani, ezt a biztonság miatt mondom. Persze akinek nagyon gyenge a gépe az nem tud, persze ha nem jön a TinyVista.
    Pl. a Vistát a vírusok nehezebben támadják meg, persze nem lehetetlen.
    De legalább nehezítik a vírusok munkáját vele.
  • sly007 #5
    Az internetoldal készítők már nem foglakoznak ilyen jelölésekkel. Aki meg kivétel, az meg roszúl teszi.

    Vírusírtóval + tűzfallal + korlátozott felhasználóként egész jól lehet védeni a gépet.
  • Newfronter #4
    Jó a Vista higyjétek el. :)
  • drwho #3
    ezt a sok xar hülyeséget megint... vista, vista, vista, nem is szól másról az SG. minden nap csak erről lehet hallani.

    avman: érdemes is kipróbálnod, de ne riasszanak el a kezdeti nehézségek. nekem az átállásra 1,5 évem ment rá, de megérte! azóta sokat fejlődött minden. ráadásul egy vagon cucc fut wine-vel linux alatt is, kicsit lasabb, de pl a DVD Shrink szuperül megy vele.
  • Werewolf #2
    kapják be.. elöbb a directx10 most meg ez.. undorító h mennyire ránk akarják erőszakolni a már-már duke nukem forever-t is leköröző szaros Vistát..

    ps: nem mintha ie-vel böngésznék
  • avman #1
    kiigazodik még valaki a nextgenes hardwer és szofvercuccokon? a vistából is van már annyi, h dögivel, meg akkor dx10 lesz -e xp-re, meg most pentacore sokmaggal, melyik mire és milyen foglalattal, satöbbi, ezeket ki fogja támogatni és majd hogyan. ezzel csak azt érik el, h maradok a jó kis xp + 2500as barci, 1 giga ddr meg 6600gt vga mellett. legfeljebb kipróbálok lassan majd egy linux rendzser) ha nem jogtiszta xp-m lenne (filléres oem), már régen linux alól lennék.