Berta Sándor

Megvásárolja az eBayt a Microsoft?

Egyre komolyabban érdeklődik a redmondi konszern az online aukciósház i8ránt - állítja a New York Times.

A Microsoft a tervek szerint miután megvásárolta az eBayt, beolvasztaná az MSN-be. Ezzel a lépéssel egyrészt erősítené az MSN pozícióit a Google ellen, másrészt megakadályozná, hogy az eBay riválisainak táborát erősítse. A kiszivárgott hírek szerint a háttérben már hetek óta zajlanak a két vállalat képviselői közötti megbeszélések. Bár a tárgyalások előrehaladottnak mondhatók, a két cég vezetői leginkább attól tartanak, hogy a fúziót nem nézné jó szemmel az amerikai versenyhivatal.

Mint ismeretes, korábban felmerült annak a lehetősége, hogy internetes megaszövetség jöhet létre a Google, a Yahoo, a Microsoft és az eBay között. Több lehetséges variáció is felmerült, ám eddig a Microsoft-eBay házasság tűnik a legvalószínűbbnek. Arról nem is beszélve, hogy így a Microsoft tulajdonába kerülhetne a Skype, amivel szintén lépéselőnybe és komoly pozíciókba kerülhetne a redmondi óriáscég a VoIP-szoftverek piacán.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • noss #3
    fu-de hamar leszoknék a skype-ról... :)
    még csak terv az egész, kár rajta már keseregni
  • pemga #2
    Bizony-bizony. Nomeg a skype. Szomorú nap ez a mai. Nem lehetne, hogy inkább az eBay vásárolja fel a Microsoftot? :PP
  • freddirty #1
    Ez biza nagyon szomorú hír. A legjobb nemzetközi (nem csak) használtcikk piac az ebay. Személy szerint már kb. százezres nagyságrendű összeget spóroltam azzal hogy nem az itthoni nepperek/kereskedők zsebét tömködtem tele pénzzel a sok fotósholmiért/pda cuccokért stb... Ráadásul kb. egy éve már a paypal is megy magyarországról és nem kell utalgatni.
    Szomorú lenne ha egy szoftvercég megkaparintaná az ebay-t. És mivel a paypal/ebay egy cég ezért elég érdekes hogy egy szoftverfejlesztőcég pénzügyi tranzakciókat kezelő vállalatot üzemeltet majd. Vagy bezárja a francba az egész kócerájt. Esetleg ellehetetleníti.