SG.hu

Üzleti felhasználóknak fejleszt keresőt a Google

A Google és a SAS által közösen kifejlesztett kereső alkalmazás kifejezetten az üzleti felhasználóknak szól.

A SAS bejelentette, hogy a Google céggel együtt kidolgozott egy új technológiát, amellyel a vállalatok a Google népszerű keresőmotorját használva adatokat, elemzéseket és kimutatásokat kérdezhetnek le. A SAS és a Google közös ügyfelei ezentúl biztonságosan és a megszokott módon kereshetnek rá a SAS BI szoftverének valós idejű információira. A Google OneBox for Enterprise ugyanazt a technológiát használja, mint amellyel a Google.com a részvényárfolyamokról vagy az időjárásról tájékoztat, azonban a SAS® Enterprise Intelligence Platformhoz illesztve kifejezetten a vállalat üzleti információinak lekérdezését teszi lehetővé.

Ha például a SAS egy ügyfelének alkalmazottja az intranetes Google-keresőmotorba beírja a "2005 negyedik negyedév értékesítés" szavakat, akkor eredményként megkapja a témakörhöz tartozó legfrissebb adatokat, kimutatásokat, és elemzéseket, valamint hivatkozásokat más kapcsolódó találatokra, például az adott időszak tíz legkelendőbb termékére, legjobb kereskedőire vagy a tíz legtöbbet vásárló ügyfelére. A releváns információk gyors elérése segíti a vállalat hatékony döntéshozatalát és az üzleti stratégia megvalósítását.

A SAS az egyéni felhasználók igényeinek leginkább megfelelő kezelőfelületeket hozott létre, hogy szélesebb kör számára tegye elérhetővé a kielemzett adatokat, amelyeket a rendszer a vállalat biztonsági protokolljainak megfelelően szűr. Az egyes felhasználók tehát csak a jogosultságaiknak megfelelő adatokhoz férhetnek hozzá.

"A Google nagy örömére szolgál, hogy a SAS-sal együtt dolgozva BI-információkat biztosíthat, és hogy az alkalmazottak közvetlenül a Google keresőfelületén tájékozódhatnak a trendekről" - jelentette ki a Dave Girouard, a Google Enterprise elnökhelyettese és vezérigazgatója. "Célunk az, hogy a vállalati keresést ugyanolyan átfogóvá és hasznossá tegyük, mint a webes keresést, és a SAS céggel létrehozott partnerkapcsolatunk nagy lépés ebbe az irányba."

"A SAS üzleti intelligencia és a Google keresési szakértelmének kombinációjával az ügyfelek gyorsan elérhetik és átláthatják a fontos információkat, továbbá az üzleti felhasználók szélesebb köre érheti el a kapcsolódó adatokat, elemzéseket és kimutatásokat, ez pedig még értékesebbé és hatékonyabbá teszi az elemzett üzleti adatokat és segíti a vállalatokat saját BI-stratégiáik javításában." fejtette ki Keith Collins, a SAS első elnökhelyettese és technológiai igazgatója. Ez a megoldás az első a SAS és a Google által tervezett számos közös technológiai kezdeményezés közül, amelyekkel a szervezetek még hatékonyabb információáramlást biztosíthatnak majd az egyes üzletágak között. Az együttműködésről bővebben a SAS weboldalán olvashat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!