SG.hu

Jön a Microsoft Office SharePoint Server 2007

1300 fős, ügyfelekből és iparági partnerekből álló közönség előtt nyitotta meg az első globális SharePoint Konferenciát Bill Gates, a Microsoft elnöke.

Vitaindító előadásában Gates felvázolta a SharePoint technológiák alapvető szerepét a “People-Ready” koncepcióhoz illeszkedő vállalkozások életében, és ismertette, milyen komoly beruházásokkal segíti cége az Office SharePoint Server 2007 megjelenését. A termék egységes, integrált platformként az együttműködést, valamint az üzleti intelligencia, a vállalati tartalomkezelés (ECM) és keresés funkcióit hivatott támogatni mind a vevők, mind az üzleti partnerek körében.

A Microsoft Office SharePoint Portal Server 2003 licencéből eddig több mint 75 millió kelt el. E fegyvertény birtokában vázolta fel Gates azokat a kiemelt területeket, ahol a termék 2007-es verziója meg kíván felelni a SharePoint felhasználói közösség igényeinek. Külön hangsúlyt kapott az új Tudáshálózat, amellyel a szervezetek adatokat kereshetnek elő az üzleti - vállalatirányítási rendszerekből.

A konferenciára ellátogató rendszertervezők és informatikai szakemberek első kézből hallhattak az Office SharePoint Server 2007-ről és új funkcióiról, melyek között a kibővített Outlook szoftver integráció, az offline dokumentumkönyvtár-támogatás, az új üzleti intelligencia "eredményjelzők" és az új szerver-alapú Excel szolgáltatások szerepelnek.

A partnerek szempontjából az új szervertermék egyik különlegesen vonzó tulajdonsága az intranetekhez, extranetekhez és Internet-alapú üzleti megoldásokhoz egyaránt használható egyesített infrastruktúra. A SharePoint Server 2007 eltünteti a belső és külső hálózatok közötti határokat, hiszen a nagy teljesítményű intranet-menedzselő funkciókat együtt kínálja azokkal a webtartalom-kezelő eszközökkel, amelyeket korábban a Microsoft Content Management Server terméke tartalmazott.

A SharePoint Server 2007 jelenleg a korlátozott vevői béta teszt fázisában van. A szélesebb körű nyilvános béta teszt az idei tavasz végén várható. További információ a 2007 Microsoft Office rendszer előzetesét bemutató oldalon található.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!