Berta Sándor

Teljesen ingyenes a Skype Amerikában

A vállalat legújabb ajánlata szerint az év végéig a programmal kezdeményezett minden egyesült államokbeli és kanadai vezetékes vagy mobilszámra irányuló hívás ingyenes.

A Skype megpróbálja megtartani pozícióit az internetes telefonpiacon. A cég azért kényszerült az akcióra, mert szinte naponta jelennek meg új VoIP-szolgáltatók és egyre többen szeretnék kihasítani a maguk szeletét az internetes telefonpiacból. VoIP-szolgáltatással jelentkezett nemrég a Microsoft, a Yahoo és az AOL is és így a hagyományos szolgáltatók (Skype, Vonage) attól tartanak, hogy elveszíthetik eddig megszerzett pozícióikat.

"Azt reméljük ettől az akciótól, hogy pont az Egyesült Államokban, ahol eddig viszonylag kevés előfizetőnk volt, jelentősen megnő majd az ügyfeleink száma" - mondta Henry Gomez, a Skype North America vezetője. Egy fél évvel ezelőtt az amerikai előfizetők még 15 százalékát tették ki az összes ügyfélnek. Ugyan ez a szám azóta kicsit még nőtt is, azonban a cég részesedése az amerikai VoIP-piacból mindössze 4 százalékra csökkent. Nagy-Britanniában ugyanez a szám 8, Kínában 13, míg Finnországban 20 százalék.

Az ajánlat teljesen ingyenes, vagyis a felhasználóknak nem csak a SkypeOut-hívásokért nem kell fizetniük, de nincsenek más díjak és a szolgáltatás igénybe vételéhez szükséges minimális feltételek sem.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • pemga #5
    Aha, együtt kell teljesülnie mindkettőnek: Free SkypeOut calls to the US or Canada will be available to US and Canadian-based Skype users until the end of the year.
  • pemga #4
    Hmm, az amerikai szamok hivasa ingyenes, vagy ha amerikai user-nek regisztralom magam es ugy hivok az ingyenes? :) Nem mindegy :P
  • akyyy #3
    adjatok amcsi számokat, megyek szórakozni
  • thomyka #2
    Az utolsó mondat zavaros lett. :) Akarom mondani bár nem tudom hogy a szolgáltató ebben az esetben felszámolhat-e rouming díjat amikor a netről jön a hívás.
  • thomyka #1
    Akkor most megkérek valakit amerikában hogy fizessen elő egy ottani mobilszolgáltató kártyás előfizetésére, majd a telefont küldje haza postán. :) Azt odaadom valamelyik közeli családtagomnak, és máris ingyen hivhatom. Bár nem tudom hogy a szolgáltató ez esetben mivel itt a telcsi felszámol-e rouming díjat ha internetről jön a hívás.