SG.hu

Skype videóhívás Androidon

A Skype bejelentette a Skype for Android 2.0-át, amivel a Skype videóhívási szolgáltatása a mobil operációs rendszeren is elérhető.

Az új verzió segítségével a felhasználók ingyen fogadhatnak és kezdeményezhetnek Skype-on hívásokat az Android telefonjaik és más, iPhone-on, Mac-en, Windows PC-n vagy akár TV-n kezelt Skype kapcsolataik között. A videóhívásra alkalmas Skype for Android wifi és 3G hálózatokon működik és ingyen letölthető az Android Marketen vagy a Skype.com/m oldalon, bármilyen telefon használatával.


"Határozott szándékunk a Skype videóhívási szolgáltatását annyi felületen elérhetővé tenni, amennyin csak lehetséges és örömünkre szolgál ennek a célnak megfelelni" - mondta Neil Stevens, a Skype alelnöke és a termék és marketingigazgatója. A cég közleménye szerint egy adott pillanatban több, mint 30 millió felhasználó futtatja a Skype-ot, és több, mint félmillióan kezdeményeznek egy időben videóhívást. A videóhívások mellett a felhasználók vezetékes és mobilszámokat is tárcsázhatnak, valamint rövid szöveges üzeneteket is küldhetnek a barátaiknak vagy családtagjaiknak.

Az androidos Skype alkalmazásba egy új főmenü került, amiben a felhasználók eligazodhatnak a kontaktjaik között, hozzáférhetnek a profiljukhoz hogy megváltoztathassák a személyes adataikat vagy ellenőrizzék az egyenlegüket. Egy új hangulatjelző doboz a Skype app menüben lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy megosszák, hogyan érzik magukat, mit láttak vagy éppen hogy mire készülnek. A termék bevezetésének első fázisában a következő telefonok támogatják a videóhívást: HTC Desire S, Sony Ericsson Xperia neo, Sony Ericsson Xperia pro és Google Nexus S.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • mrzed001 #9
    Gratulálok szövegértelmezési képességtelenségedhez.
  • Narxis #8
    Ki az marha aki okostelefont vesz skype miatt? Az meg is érdemli...

    Vannak amúgy sokkal olcsóbb skype-ra alkalmas telefonok is, olyanok is amik szimpla mobiltelefonok.
  • mrzed001 #7
    Kivéve ha direkt azért vett androidos telefont, mert hogy ezzel már tud videotelefonálni ...
    A telót ugyebár nem tudja "törölni" olyan egyszerűen.
    Úgy mellesleg MS megvette skype-ot, és tutira a saját mobil oprendszerét fogja favorizálni.
  • Narxis #6
    Nem kell felhívni rá a figyelmet, ingyenes app... ha nem tetszik a kedves usernek akkor törli, ennyi.
  • mrzed001 #5
    Én ezt tudom, de szerinted hány kevésbé intelligens ember veszi be a marketingmaszlagot ?
    Gondolom így már érted miért hívtam fel rá a figyelmet.
  • purblind #4
    Csak az a gond hogy mióta frissítettem és ha a "tálcára teszem folyton megszakad a kapcsolat.
  • Cat #3
    Azt tudtad, hogy a Big Mac a tálcádon valójában nem így néz ki? Csak azért szólok, hogy a gyorskajáldában már ne érjen meglepetés! :)

  • bino512 #2
    de hülyén bólogat:D
  • mrzed001 #1
    Ilyen képminőséget nem fog tudni, ilyen gyorsan nem tud kapcsolódni, ilyen hibamentes kapcsolat nincs és ilyen sűrítés se, hogy még csak egy kis kockásodás/hangyásodás sincs a képen.