SG.hu

WiMAX modemet fejlesztett ki a Siemens

A Gigaset SE461 - melyet kifejezetten WiMAX technológiára fejlesztettek ki - akár 20 megabitnyi adatot is fel tud dolgozni másodpecenként.

Egy új Siemens modem kétszer annyi adatot tud adni-venni rádiós kapcsolat útján, mint szélessávú és internetes elődei. A gyártó közleménye szerint a készülék világszerte működőképes, mert mindhárom frekvenciasávra alkalmas. A felhasználónak egyszerűen csak a számítógépbe kell dugnia, az saját magát installálja akár Windows, MacOS vagy Linux környezetben, és automatikusan megkísérli a kapcsolatfelépítést a rádiós hálózattal. A nagy átviteli sebességnek köszönhetően "triple play"-re is van lehetőség.

A WiMAX előnye, hogy olyan helyeken is használható, ahol a vezetékes hálózat nem rézkábelekből, hanem DSL-inkompatibilis optikai vezetékekből áll. A technológia adó/átjátszó állomásokkal működik, hasonlóan a mobiltelefon-hálózathoz. Németországban a szolgáltatók jelenleg Düsseldorfban és Kaiserslauternben tesztelik a WiMAX-ot. Az adóantenna 30 km-es körzetben 500 mW teljesítménnyel “sugározza" a szélessávú internetet - ez a WLAN adóteljesítményének ötszöröse.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!