SG.hu

Mobil rablókat fogtak el

A Székesfehérvári Rendőrkapitányságra tegnap két mobiltelefon rabló is előállításra került.

Egyiküket a gárdonyi járőrök fogták el, ő egy hónappal ezelőtt egy fiatalkorút rabolt ki, míg a másik férfit a fehérvári járőrök kerítették kézre, ő ellene több körözés is érvényben volt, így a fehérvári TOP 10-es körözött listán második helyen állt. A gárdonyi rendőrök egy fehérvári ügynek a végére tettek pontot azzal, hogy kézre kerítették J.I. gárdonyi lakost. A 25 éves férfit a fehérvári nyomozók azzal gyanúsították, hogy idén április 05-én az esti órákban erőszak és fenyegetés alkalmazásával elvette egy fiatalkorú mobiltelefonját, illetve értékét.

A fehérvári nyomozóknak úgy sikerült az elkövetőt beazonosítani, hogy a hasonló módszerrel elkövetett bűncselekmények tetteseiről fényképalbumuk volt. A sértett ebben ismerte fel támadóját, akiről kiderült, korábban többször követett már el rablásokat, melyek miatt már börtönben is ült. A férfi elleni körözés így lett kiadva, ami alapján a gárdonyi járőrök egy igazoltatás során szerda délelőtt elfogták. Jelenleg bűnügyi őrizetben van, a rablás elkövetése miatt ellene a fehérvári rendőrök gyorsított eljárást indítottak, így ügyében akár két héten belül ítélet is születhet.

A másik férfit már régóta keresték a fehérvári rendőrök. A 24 éves J.A-val szemben ugyanis négy hónapon belül négy büntetőeljárást indítottak. Múlt év végén két mobiltelefont tulajdonított el, míg idén februárban egy robogót. Március elején a Tóvárosi lakónegyedben, míg a hónap végén a Cserepes közben rabolt ki fiatalokat. Mindegyiktől erőszakkal vette el telefonját, egyiktől még készpénzét is. A fehérvári nyomozók így két lopás és két rablás miatt adták ki körözését. A Fejér Megyei Bíróság BV Csoportja pedig egy korábbi bűncselekmény miatt jogerősen kiszabott büntetése letöltésének meg nem kezdése miatt adott ki ellene elfogatóparancsot.

Így a férfi felkerült a Székesfehérvári Rendőrkapitányság TOP 10-es listájára, ahol a II. helyen állt egészen szerdáig, amikor kora délután a megyeszékhelyi rendőrök elfogták a Palotai úton. A járőrök a körözöttet a fehérvári BV intézetbe szállították.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • LowEnd #4
  azt, hogy megússza felfüggesztettel nem hinném :D

  lehet fogadni.....
 • aaaaa #3
  Az ilyen mocskos rablókat kellene komolyabban megbüntetni, nem csak 1-2 évre lecsukni. Gyerekeket rabol ki ?, 10év.
  Kár is kiengedni, mert amint a példa is mutatja, ha szabadul újra kezdi...
  De amilyen demokratikusak a törvényeink lehet, hogy felfüggesztettel megússzák sajnos.
 • Normal #2
  Ja, be kéne szüntetni ezt az életformát...
 • peterx #1
  2 féreggel kevesbb rontja a levegőt....